Поки немає умов для вступу України в НАТО, - глава МЗС Франції

Поки немає умов для вступу України в НАТО, - глава МЗС Франції
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що наразі умов для вступу України в НАТО склалося недостатньо.

Французький міністр вважає, що поки "не складаються умови", щоб говорити про вступ України до Північноатлантичного альянсу. Про це він заявив вранці в інтерв'ю місцевому каналу RMC-BFMTV, повідомляє УНН.

Поки умови для прийому України в НАТО не складаються. Ні. Зараз їх не вистачає, - відповів Жан-Ів Ле Дріан на запитання ведучого.

Голова французького МЗС також відмовився коментувати заяви лідера французької партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен, яка обіцяла, що в разі її перемоги на президентських виборах у 2022 році Франція залишить об'єднане командування НАТО, оскільки це обмежує суверенітет країни: "Марін Ле Пен може говорити, що хоче", - заявив Ле Дріан. 

Нагадаємо, що в Офісі президента вважають, що Україна зробила все для отримання ПДЧ в НАТО. Зокрема, світові країни і євроатлантична спільнота підтримують прагнення України щодо вступу до складу Північноатлантичного Альянсу. Однак, серед країн та членів НАТО має бути також і консенсус щодо перспектив членства України в Альянсі.

Читайте також
"Ніякої новини Орбан не озвучив": Кулеба прокоментував погрози щодо блокування вступу України в НАТО "Ніякої новини Орбан не озвучив": Кулеба прокоментував погрози щодо блокування вступу України в НАТО
Раніше в Угорщині заявили, що Україна не має права втручатися в енергетичну політику країни, а Будапешт продовжить блокувати вступ України до НАТО.
У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив своє розчарування тим, що НАТО не може знайти формату участі України в саміті Альянсу, який повинен відбутися 14 червня.
У МЗС запропонували посилити співпрацю ВМС країн НАТО та України в Чорному морі У МЗС запропонували посилити співпрацю ВМС країн НАТО та України в Чорному морі
У МЗС запропонували оцінити можливості посилення співпраці військово-морських сил країн-членів НАТО та України в басейні Чорного моря
Loading...
Load next