"Ніякої новини Орбан не озвучив": Кулеба прокоментував погрози щодо блокування вступу України в НАТО

"Ніякої новини Орбан не озвучив": Кулеба прокоментував погрози щодо блокування вступу України в НАТО
Раніше в Угорщині заявили, що Україна не має права втручатися в енергетичну політику країни, а Будапешт продовжить блокувати вступ України до НАТО.

У Міністерстві закордонних справ відреагували на заяву Угорщини, щодо блокування вступу України в НАТО після скандалу, який розгорівся навколо підписання газової угоди між Будапештом та Росією. Зокрема, очільник МЗС Дмитро Кулеба зауважив, що Україна готова "дипломатично бити" у відповідь в разі неповаги зі сторони Угорщини до українських інтересів. Про це міністр повідомив сьогодні, 30 вересня, під час онлайн-брифінгу.

Власне, ніякої новини прем’єр-міністр Орбан не озвучив. Угорщина послідовно оголошувала, що питання НАТО буде вирішено після комплексного розв'язання питання з національною угорською меншиною в Україні. А це не простий вузол, і його треба розв’язувати один завиток за іншим, - наголосив Кулеба.

Зокрема, українське МЗС виступає за дружбу та співробітництво з Угорщиною, але в крайньому разі Україна готова "дати удар у відповідь". Окрім цього, він вкотре наголосив, що Україна готова і прагне до повноцінних дружніх відносин з Угорщиною, які враховуватимуть національні інтереси обох країн.

Ми можемо нескінченно обмінюватися різкими заявами, це частина великої політичної баталії, але принципово ми готові дружити, але якщо хтось робитиме щось, що не відповідає українським інтересам і безпосередньо їх зачіпає і буде бити по нас, ми будемо завжди бити у відповідь. Дипломатично, безумовно, - додав міністр.

 Нагадаємо, що керівник адміністрації прем’єра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що Україна не має права втручатися в енергетичну політику суверенної країни. Окрім цього угорський посадовець також, згадав дипломатичний конфлікт навколо мовного закону, виступив з погрозою про наміри Будапешта блокувати шлях України до НАТО.

Читайте також
У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив своє розчарування тим, що НАТО не може знайти формату участі України в саміті Альянсу, який повинен відбутися 14 червня.
Поки немає умов для вступу України в НАТО, - глава МЗС Франції Поки немає умов для вступу України в НАТО, - глава МЗС Франції
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що наразі умов для вступу України в НАТО склалося недостатньо.
МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО
Міністерство закордонних справ затвердило кандидатуру українського посла при НАТО та працює над його відправкою до Брюсселю.
Loading...
Load next