Кулеба переконаний, що з 2008 року НАТО не зробило жодного кроку для членства України

Кулеба переконаний, що з 2008 року НАТО не зробило жодного кроку для членства України
На думку голови МЗС, Північноатлантичний альянс повинен надати Україні список необхідних реформ.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що з часів Бухарестського саміту НАТО 2008 року Альянс не зробив нічого, щоб Україна стала його членом. Однак, тим часом Україна після рішення про її членство в НАТО провела безліч реформ та на це також ніхто в Альянсі не зважає.

Про це він розповів в інтерв'ю турецькому агентству Anadolu.

І на тому ж саміті лідери доручили своїм міністрам закордонних справ розглянути питання про надання обом країнам планів дій щодо членства. З 2008 року, якщо ви запитаєте, що було зроблено НАТО для досягнення цього, я відповім дуже чесно: нічого. З 2008 року НАТО не зробило жодного кроку для виконання цього рішення, - наголосив Дмитро Кулеба.

Зокрема, на думку очільника МЗС, Північноатлантичний Альянс повинен надати Україні чіткий список реформ, необхідних для членства: "Коли ми говоримо про реформи, це може бути нескінченна історія. Отже, моє запитання до НАТО: скільки саме реформ ви хочете? Дайте нам чіткий список. Тому що чим більше реформ ми проводимо, тим більше очікувань від вас".

Тим часом Дмитро Кулеба наголосив, що в країні було проведено багато реформ, особливо після революції 2014 року.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що наразі умов для вступу України в НАТО склалося недостатньо

Читайте також
У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив своє розчарування тим, що НАТО не може знайти формату участі України в саміті Альянсу, який повинен відбутися 14 червня.
Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО
Україна розраховує на підтвердження в заяві саміту НАТО, який відбудеться 14 червня, щодо обіцянки стосовно майбутнього членства України в Північноатлантичному Альянсі, що прокладе нашій країні шлях до отримання ПДЧ в НАТО.
Під час візиту Зеленського до Польщі стало відомо коли обговорюватимуть вступ України в НАТО Під час візиту Зеленського до Польщі стало відомо коли обговорюватимуть вступ України в НАТО
Президент Володимир Зеленський під час сьогоднішнього візиту повідомив, що Польща підтримує вступ України до Євросоюзу і НАТО, а також суверенітет і територіальну цілісність України.
Loading...
Load next