Під час візиту Зеленського до Польщі стало відомо коли обговорюватимуть вступ України в НАТО

Під час візиту Зеленського до Польщі стало відомо коли обговорюватимуть вступ України в НАТО
Президент Володимир Зеленський під час сьогоднішнього візиту повідомив, що Польща підтримує вступ України до Євросоюзу і НАТО, а також суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це український президент повідомив під час проголошення спільних з президентом Польщі Анджеєм Дудою заяв для ЗМІ за підсумками переговорів у Варшаві. 

"Я хочу подякувати, що пан президент (Польщі Дуда - УНІАН) на нашій зустрічі ще раз запевнив Україну в підтримці, адвокації членства нашої країни в ЄС і НАТО. Для нас також дуже важливий сигнал", - зазначив Зеленський.

Зокрема своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда заявив, що на саміті Північноатлантичного альянсу, який відбудеться вже 14 червня, заплановано обговорення "дорожньої карти" для України щодо виконання нею кроків для вступу до НАТО.

"По-перше, це питання безпеки України, а у зв'язку з цим і безпеки всієї Центральної Європи. А по-друге, це питання також формальної вказівки Україні шляху, по якому вона повинна йти в напрямку членства, дорожньої карти для цього членства, яке зараз має фундаментальне значення і за яке Україна бореться", - розповів польський президент.

Також на офіційному Telegram-каналі Президента України повідомили, що вступ України до ЄС та НАТО сприятиме завершенню війни на Донбасі.  

"Ось чому всі наші європейські партнери так уважно стежать за концентрацією російських військ на українському кордоні, за їхнім пересуванням і відведенням. Ось чому у виступі кожного з лідерів Україна була в центрі уваги – нею починали й закінчували дискусію", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що сьогодні президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Польщі, де провів зустріч із польським президентом Анджеєм Дудою, а також з лідерами інших країн.

Читайте також
Пройде без України: Саміт НАТО відбудеться без участі країн-партнерів Пройде без України: Саміт НАТО відбудеться без участі країн-партнерів
Саміт Північноатлантичного альянсу запланований на 14 червня у Брюсселі, однак зустріч пройде у "вузькому колі". Тому Україна та інші країни-партнери не братимуть участі в обговоренні.
Зеленський прубув до Польщі з робочим візитом Зеленський прубув до Польщі з робочим візитом
Президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Польщі, де проведе зустріч із польським президентом Анджеєм Дудою, а також з лідерами інших країн.
У Варшаві підтвердили візит: 3 травня Зеленський відвідає Польщу У Варшаві підтвердили візит: 3 травня Зеленський відвідає Польщу
Президент України, 3 травня візьме участь у святкуванні 230-річчя прийняття першої конституції Польщі та проведе переговори з польським президентом Анджеєм Дудою.
Loading...
Load next