«Мусульмани, які крали православних українців»: Кива образив кримських татар

«Мусульмани, які крали православних українців»: Кива образив кримських татар
Нардеп проросійської партії "ОПЗЖ" Ілля Кива образив кримських татар, а разом з ними владу і народ України.

Нещодавно народний депутат України Ілля Кива відзначився новою скандальною заявою. У своєму Telegram-каналі він опублікував текст з образливими словами, які стосувались українського народу, а саме кримських татар. Його обурило те, що росіян не визнали корінним народом України.

Мусульмани, які крали православних українців і викрадають їх в рабство, наш корінний народ? А мільйони православних росіян, які проживають на території України, тоді хто? Тупик, – написав Ілля Кива.

До того ж скандальний нардеп побажав "розвалу і самознищення" України.

Україна приречена на розвал і самознищення! І чим раніше це відбудеться, тим більше шансів у неї на відродження! Далі все одно немає сенсу, - заявив нардеп.

Зокрема, Муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" шейх Саїд Ісмагілов відреагував у програмі 24 каналу "Між іншим" на висловлювання проросійського нардепа.

Кива у своєму пості згадав і мусульман, а за інтереси й захист мусульман України відповідаю я. Тож вважаю, що пан народний депутат Ілля Кива мусить вибачитися і перед кримськотатарським народом, і перед мусульманами України за таке висловлювання, – зазначає Ісмагілов.

Також він наголосив, що такі резонансні заяви мають передати до прокуратури та суду.

Нагадаємо, що Верховна Рада схвалила закон про корінні народи, який обурив Путіна. Закон визнає корінними народами в Україні кримських татар, караїмів та кримчаків. Росіяни чи інші національності під це визначення не підпадають.

Читайте також
"Крим треба відвойовувати разом": історія кримської татарки, яка покинула окупований півострів "Крим треба відвойовувати разом": історія кримської татарки, яка покинула окупований півострів
Історія про сильну внутрішню боротьбу кримської татарки, яка покинула півострів після анексії Росією її домівки. Зараз жінка хвилюється за майбутнє своєї донечки й прагне, аби її дитина почувала себе вільною та не втрачала своєї ідентичності. Та найбільше її турбує питання: чому ж саме кримські татари проходять такі важкі випробування.
Черговий сором: Кива заявив, що уряд Зеленського готується до "різанини російського населення" Черговий сором: Кива заявив, що уряд Зеленського готується до "різанини російського населення"
Це вже не перше його висловлювання на цю тему.
Апеляція підтвердила рішення про конфіскацію прибутків Киви, отриманих за жомову яму Апеляція підтвердила рішення про конфіскацію прибутків Киви, отриманих за жомову яму
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі рішення про спецконфіскацію 1,2 млн прибутків народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви, які він отримав від експлуатації жомової ями
Loading...
Load next