Проти Киви порушили справу за відео з феєрверком у день народження Бандери (відео)

Проти Киви порушили справу за відео з феєрверком у день народження Бандери (відео)
За фактом стрілянини народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви порушено кримінальну справу.

За фактом стрілянини народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви порушено кримінальну справу. Як повідомляє "Громадське", про це сьогодні заявила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

Фактова справа є, - сказала вона, відповідаючи на запитання, чи порушили щодо Киви провадження після його стрілянини.

Окрім того Венедіктова додала, що це не єдине кримінальне провадження Киви - стосовно нього розслідують чимало інших справ.

Нагадаємо, що скандальний народний депутат від партії "ОПЗЖ" Ілля Кива записав відео присвячене 62-й річниці від дня вбивства в Мюнхені українського націоналіста Степана Бандери співробітником КДБ. Себе Кива назвав "лідером антифашистського руху", "внуком Героя Радянського Союзу", який "не міг не залишити непоміченим подію, яке поставило крапку".

Нардеп у відео, опублікованому у своєму Telegram-каналі, завив, що Степан Бандера – "зрадник батьківщини та пособник нацистів".

Я, лідер антифашистського руху в Україні, онук героя Радянського Союзу Кива Ілля, не міг залишити непоміченою подію, яка поставила крапку: 62 роки тому — 15 жовтня 1959 року — в Мюнхені був ліквідований зрадник Батьківщини, пособник нацистів Степан "Сопля", він же Бандера. і так повинно бути з кожним, хто сповідує фашизм і йому прислуговує. Смерть зрадникам і смерть фашизму! — заявив Кива.

Віра Коновал - pravdatutnews.com
 

 

Читайте також
Кива привів своїх тітушок: у Києві суд обирає новий запобіжний захід Медведчуку Кива привів своїх тітушок: у Києві суд обирає новий запобіжний захід Медведчуку
Кум Путіна переконаний, що "справедливим рішення суду" буде лише ухвала, яка не продовжить його домашній арешт.
Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом
Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Loading...
Load next