Міністр внутрішніх справ Аваков офіційно подав заяву на звільнення

Міністр внутрішніх справ Аваков офіційно подав заяву на звільнення
Арсен Аваков був єдиним міністром, який прийшов після зміни влади в Україні 2014 року та працював ще за часів Порошенка і не втратив своєї посади.

Розмови щодо звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова вирували вже давно. Зокрема, в Офісі Президента заявляли, що очільник МВС зможе залишитися на посаді лише за умови, якщо в Україні більше не відбудеться злочинів за участю поліцейських. До прикладу, як-от вбивство п’ятирічного Кирила Тлялова в Переяславі чи зґвалтування жінки у відділку поліції в Кагарлику.

Проте, сьогодні, 13 липня, Арсен Аваков особисто написав заяву про відставку відповідно до частини першої статті 18 закону України "Про Кабінет міністрів України".

Відповідно до частини першої статті 18 Закону України "Про Кабінет Міністрів України" подав заяву про відставку з посади Міністра внутрішніх справ. Дякую команді МВС за роки спільної праці. Дякую кожному офіцеру, рядовому і службовцю. Маю честь! - у Telegram-каналі МВС України була опублікована офіційна заява Авакова.

 

Однак відомо, що до парламенту заява щодо звільнення наразі ще не надходила. Та ймовірно, якщо це буде особиста заява, то голоси за відставку, цілком знайдуться, повідомляє LB.ua.

Тепер його місце може зайняти секретар РНБО Олексій Данілов. Проте він – не єдина кандидатура, повідомляє "НВ" з посиланням на власні джерела. Зокрема, за повідомленням видання "УНН" в четвер, 15 липня, Верховна Рада розгляне відставку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Нагадаємо, що раніше в Офісі Президента розглядали можливість звільнення Авакова. Посадовець очолив Міністерство внутрішніх справ у лютому 2014 року й керує відомством дотепер. Громадськість неодноразово звинувачувала його у невдалій поліцейській реформі, що призвела до потрапляння в ряди правоохоронців кадрів, котрі були причетні до розгонів й розстрілів учасників Євромайдану у 2014 році.

Читайте також
Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео) Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео)
Верховна Рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ. За прийняття відповідного рішення проголосував 271 народний депутат.
Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.
"Не планував бути вічним міністром": Зеленський запропонував Авакову піти у відставку "Не планував бути вічним міністром": Зеленський запропонував Авакову піти у відставку
Арсен Аваков погодився на пропозицію Володимира Зеленського та написав заяву на звільнення "за власним бажанням".
Loading...
Load next