Верховна Рада схвалила відставку міністра Авакова (відео)

Верховна Рада схвалила відставку міністра Авакова (відео)
За відставку Арсена Авакова проголосували 291 народний депутат.

Сьогодні, 15 липня Верховна Рада проголосувала за відставку Арсена Авакова з посади очільника Міністерства внутрішніх справ та депутати схвалили рішення щодо його бажання звільнитись. Зокрема його підтримали більшістю голосів. Проти були лише 7 нардепів, утрималися – 17.

Спікер Ради Дмитро Разумков подякував колишньому міністру за виконану роботу після завершення голосування.

Зауважимо, що нещодавно в ефірі hromadske Дмитро Разумков повідомив про те, що шкодує про бажання Арсена Авакова піти з посади міністра внутрішніх справ, проте він голосуватиме за це.

Я вважаю, що це міністр, який перебуває, і сьогодні він продовжує перебувати, на своїй посаді... Ми ж говоримо, чи шкодую я про те, що він ухвалив таке рішення? Так, я вважаю, що він був і поки що залишається хорошим міністром, який якісно виконує свої обов'язки, - заявив спікер ВР.

Нагадаємо, що розмови щодо звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова вирували вже давно. Зокрема, в Офісі Президента раніше заявляли, що очільник МВС зможе залишитися на посаді лише за умови, якщо в Україні більше не відбудеться злочинів за участю поліцейських. До прикладу, як-от вбивство п’ятирічного Кирила Тлялова в Переяславі чи зґвалтування жінки у відділку поліції в Кагарлику.

Однак, 13 липня, очільник МВС Арсен Аваков написав заяву на звільнення та подав у відставку.

 

Читайте також
Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.
"Ізгоняємо Авакова": святкування відставки колишнього міністра МВС у Києві (відео) "Ізгоняємо Авакова": святкування відставки колишнього міністра МВС у Києві (відео)
Кілька десятків людей зібралося біля будівлі МВС, святкуючи відставку Авакова.
Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео) Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео)
Верховна Рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ. За прийняття відповідного рішення проголосував 271 народний депутат.
Loading...
Load next