"Ізгоняємо Авакова": святкування відставки колишнього міністра МВС у Києві (відео)

"Ізгоняємо Авакова": святкування відставки колишнього міністра МВС у Києві (відео)
Кілька десятків людей зібралося біля будівлі МВС, святкуючи відставку Авакова.

У четвер ввечері, 15 липня у Києві активісти зібралися під будівлею МВС для того, аби відсвяткувати відставку ексміністра Арсена Авакова. У соціальних мережах навіть був захід, під назвою "Ізгоняємо Авакова", на який закликали прийти всіх охочих, повідомляє 24 канал.

Організаторами заходу були відомі активісти, зокрема Сергій Стерненко.

Активісти підготувалися до заходу та вирішили зробити дискотеку. Привезли обладнання, аби ввімкнути музику. Правоохоронці спершу не пускали автомобіль, проте згодом активістам все ж вдалося проїхати. До того ж, всіх присутніх ретельно перевіряли, а перед будівлею стояв паркан з поліцейських, які охороняли будівлю МВС.

Сьогодні ми радіємо, бо головний чорт країни залишив свою посаду. Це гарний привід зібратися тут, аби не мітингувати, а порадіти. Тепер у нас є шанс, що реформа поліції таки відбудеться, - зазначила організаторка акції Катерина Бутко.

Зокрема, Сергій Стерненко наголосив, що Авакова потрібно притягнути до кримінальної відповідальності, бо "його діяльність виходила за межі закону".

Я думаю штовхнути якийсь філософський спіч і нагадати, яким був чорт. Ким він є і залишається, і що ми будемо робити далі… Але зараз найважливіше: Аваков більше не міністр, – розповів активіст.

Зауважимо, що організатори акції також виступали проти призначення міністром внутрішніх справ нардепа від фракції партії "Слуга народу" Дениса Монастирського.

Нагадаємо, що 15 липня Верховна Рада проголосувала за відставку Арсена Авакова з посади очільника Міністерства внутрішніх справ, депутати схвалили рішення щодо його бажання звільнитись.

Зазначимо, що "Слуги народу" зібрали у фракції понад 226 підписів під поданням до прем’єра Дениса Шмигаля щодо висунення кандидатури Дениса Монастирського на посаду керівника Міністерства внутрішніх справ.

 

Читайте також
В Офісі Президента розповіли, за яких умов Арсен Аваков може піти у відставку В Офісі Президента розповіли, за яких умов Арсен Аваков може піти у відставку
Якщо в Україні відбудеться ще один резонансний злочин за участю поліцейських, то міністр МВС Арсен Аваков може піти у відставку.
Міністр внутрішніх справ Аваков офіційно подав заяву на звільнення Міністр внутрішніх справ Аваков офіційно подав заяву на звільнення
Арсен Аваков був єдиним міністром, який прийшов після зміни влади в Україні 2014 року та працював ще за часів Порошенка і не втратив своєї посади.
Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.
Loading...
Load next