Аваков повертається: ексміністру МВС можуть запропонувати посаду віцепрем’єра

Аваков повертається: ексміністру МВС можуть запропонувати посаду віцепрем’єра
Після звільнення з посади очільника МВС, Арсен Аваков все ж таки може залишитись у політиці. У "Слузі народу" йому готові запропонувати посаду віцепрем'єра.

Арсен Аваков, який пішов у відставку з поста глави МВС вже восени може повернутися в Кабінет міністрів на посаду віцепрем'єра. Про це повідомив глава фракції "Слуга народу" у парламенті Давид Арахамія учора,16 липня, в ефірі телеканалу "Україна 24".

Є пропозиція восени, коли почнеться політичний сезон, побачити його (Авакова) в якійсь іпостасі в команді … Він же досвідчена людина і така опція існує. Це буде за домовленістю сторін вирішуватися у вересні, - заявив "слуга" Арахамія.

Та спершу "слуга народу" не повідомив, що це саме буде за посада й відповів, що вона не буде нижчою за рангом тієї, яку вже займав Аваков.

У нас є багато посад в уряді, у нас є 3-4 віцепрем'єри, наприклад. Це теж опція. Але ми йому ще нічого не пропонували, - додав Давид Арахамія.

Проте, народний депутат наголосив, що наразі й сам не знає, чи погодиться, чи ні на цю пропозицію ексміністр Аваков: "Ми запропонуємо, а він вирішить, погоджуватися або не погоджуватися"

Нагадаємо, що розмови щодо звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова вирували вже давно. Зокрема, в Офісі Президента раніше заявляли, що очільник МВС зможе залишитися на посаді лише за умови, якщо в Україні більше не відбудеться злочинів за участю поліцейських. До прикладу, як-от вбивство п’ятирічного Кирила Тлялова в Переяславі чи зґвалтування жінки у відділку поліції в Кагарлику.

Проте, вже 13 липня міністр внутрішніх справ Аваков офіційно подав заяву на звільнення. Арсен Аваков був єдиним міністром, який прийшов після зміни влади в Україні 2014 року та працював ще за часів Порошенка і не втратив своєї посади. Згодом стало відомо, що президент України Володимир Зеленський особисто пропонував Авакову подати у відставку.

Читайте також
Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС
Після звільнення Арсена Авакова, місце глави МВС може зайняти "слуга народу" Денис Монастирський. Зокрема, Шмигаль вже вніс подання щодо його кандидатури у Верховну Раду.
Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.
Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео) Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео)
Верховна Рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ. За прийняття відповідного рішення проголосував 271 народний депутат.
Loading...
Load next