Замінить Монастирського: ЦВК зареєструвала депутатом нового "слугу народу"

Замінить Монастирського: ЦВК зареєструвала депутатом нового "слугу народу"
Центральна виборча комісія визнала нардепом Антона Швачка, який у Верховній Раді займе місце нового очільника МВС - Дениса Монастирського.

Центральна виборча комісія визнала обраним нардепом Антона Швачка, який балотувався до парламенту за списком партії "Слуга народу". Зокрема, 14 членів ЦВК одноголосно проголосували за те, щоб визнати Швачка народним депутатом. Про це стає відомо з рішення, яке було ухвалено учора, 23 липня, на засіданні ЦВК.

Так на засіданні член ЦВК Олена Гатаулліна нагадала, що в разі дострокового припинення повноважень нардепа, ЦВК повинна визнати обраним наступного кандидата у виборчому списку партії. Наступним у виборчому списку "Слуги народу" після Монастирського був кандидат №139 - 28-річний IT-фахівець і колишній безробітний із Сум Антон Швачко.

Визнати обраним народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Швачка Антона Олексійовича, 1992 року народження, освіта вища, тимчасово не працює, проживає у місті Суми, безпартійний, включений до виборчого списку політичної партії "Слуга народу" під №139, - заявила Гатаулліна.

Нагадаємо, що 13 липня, міністр внутрішніх справ Аваков офіційно подав заяву на звільнення. Арсен Аваков був єдиним міністром, який прийшов після зміни влади в Україні 2014 року та працював ще за часів Порошенка і не втратив своєї посади.

Згодом, 16 липня, нардеп від "Слуги народу" Монастирський став новим очільником МВС. За прийняття відповідного рішення проголосував 271 народний депутат.

Читайте також
Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС
Після звільнення Арсена Авакова, місце глави МВС може зайняти "слуга народу" Денис Монастирський. Зокрема, Шмигаль вже вніс подання щодо його кандидатури у Верховну Раду.
Аваков повертається: ексміністру МВС можуть запропонувати посаду віцепрем’єра Аваков повертається: ексміністру МВС можуть запропонувати посаду віцепрем’єра
Після звільнення з посади очільника МВС, Арсен Аваков все ж таки може залишитись у політиці. У "Слузі народу" йому готові запропонувати посаду віцепрем'єра.
Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.
Loading...
Load next