Обговорюватимуть три блоки питань: Кулеба розкрив деталі зустрічі Зеленського з Байденом

Обговорюватимуть три блоки питань: Кулеба розкрив деталі зустрічі Зеленського з Байденом
На зустрічі президентів США та України Джо Байдена і Володимира Зеленського обговорюватимуться три блоки питань - політичний, економічний і безпековий.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкрив подробиці майбутньої зустрічі президентів Зеленського та Байдена. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Перше - це політичний блок. У нас зі Сполученими Штатами з 2008 року стратегічне партнерство. Безумовно за цей час все змінилося і це стратегічне партнерство потрібно вивести на новий рівень. Тому це перше завдання, - зазначив міністр.

Другим ж блоком питання, яке обговорюватимуть глави США та України стане безпека.

Всі розуміємо, що це протидія російському агресору, питання Донбасу, питання Криму, куди і як будемо рухатися. Ми будемо обговорювати кілька дуже конкретних ідей, не можу поки ними поділитися. Розмова з цього питання була предметна, - наголосив очільник МЗС.

Кулеба додав, що третім блоком питань є економіка.

Ми не приховуємо, що хочемо бачити більше американських грошей в українській економіці. Особливо в стратегічних галузях нашої економіки. Можемо побудувати дуже ефективне партнерство з американським бізнесом і американськими фінансовими установами. Готуємо до візиту конкретні проекти з назвами, цифрами, терміном реалізації, які передамо на розгляд американської сторони, - запевнив міністр.

Нагадаємо, що на початку серпня у рамках підготовки до офіційного візиту Зеленського у США українські посадовці - міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та глава Офісу президента Андрій Єрмак зустрілися з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та іншими американськими чиновниками.

Читайте також
Зеленський прибуде з офіційним візитом до США Зеленський прибуде з офіційним візитом до США
Адміністрація президента Сполучених Штатів офіційно направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.
"Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео) "Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео)
В Україні назвали офіційну дату зустрічі президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена. Вона відбудеться в останній день літа - 31 серпня цього року.
Ведуться переговори: зустріч Зеленського і Байдена планується на кінець липня Ведуться переговори: зустріч Зеленського і Байдена планується на кінець липня
Міністр Дмитро Кулеба розповів, що наразі ведуться переговори щодо зустрічі президента США із Володимиром Зеленським. Ймовірна дата візиту Джо Байден в Україну - кінець липня.
Loading...
Load next