Суд продовжив домашній арешт колишньому судді Чаусу на два місяці

Суд продовжив домашній арешт колишньому судді Чаусу на два місяці
Чаус чекатиме передачі справи до суду під домашнім арештом. Засідання знову проходило в закритому режимі на прохання захисту.

Сьогодні, 16 серпня, Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід колишньому судді Миколі Чаусу. Він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом ще 2 місяці.

Про це повідомляє Центр протидії корупції. 

Засідання знову проходило в закритому режимі на прохання захисту. Прокуратура не заперечувала, хоча й не вбачала чутливої інформації.

Суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Широка продовжила домашній арешт колишньому судді Дніпровського районного суду Києва Миколі Чаусу на два місяці. 

Попередній запобіжний захід щодо підозрюваного у хабарництві спливав 18 серпня.

Минулого разу адвокати говорили, що засідання має бути закритим для безпеки Чауса. Справа в тому, що СБУ розслідує ймовірне викрадення колишнього судді, до якого можуть бути причетні працівники правоохоронних та слідчих органів.

На частині трансляції засідання, яка була доступною, було видно, що до зали прийшли люди з автоматами.

Нагадаємо, що 4 серпня ВАКС обрав Чаусу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У відповідь САП подала апеляційну скаргу з вимогою взяти екссуддю під арешт.

Читайте також
Вийшов з СІЗО: суд відпустив під нічний домашній арешт "злодія в законі" Умку (фото) Вийшов з СІЗО: суд відпустив під нічний домашній арешт "злодія в законі" Умку (фото)
"Злодія в законі" Сергія Олійника захищає партнер Єрмака, а випускає з СІЗО суддя Вовк, який запроторив за ґрати фігурантів "справи Шеремета" і посадив Юрія Луценка.
Застава 717 тисяч гривень: скандальному Чаусу змінили запобіжний захід Застава 717 тисяч гривень: скандальному Чаусу змінили запобіжний захід
До цього Чаус перебував під цілодобовим домашнім арештом, який йому призначили у серпні 2021 року.
Справа скандального Чауса: екссуддя звинуватив НАБУ у провокаціях у своїй вступній промові на суді (фото) Справа скандального Чауса: екссуддя звинуватив НАБУ у провокаціях у своїй вступній промові на суді (фото)
9 серпня 2016 року суддя Микола Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис.
Loading...
Load next