День пам'яті захисників України: Зеленський вшанував пам’ять полеглих (відео)

День пам'яті захисників України: Зеленський вшанував пам’ять полеглих (відео)
Зокрема, у цей день згадують полеглих під час Іловайської трагедії.

У День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, глава держави разом зі спікером Верховної Ради, прем'єр-міністром та керівником Офісу президента поклали квіти до Стіни пам'яті у Києві. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Вони поклали квіти до Стіни пам'яті полеглих захисників України, розташованої на вулиці Трьохсвятительській у Києві.

День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, започатковано у 2019 році указом Президента Володимира Зеленського № 621/2019, - наголосили в ОП.

Окрім цього, сьогодні о 10 годині відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання. Протягом майже 40 хвилин у Міністерстві оборони зачитуватимуть імена полеглих Героїв. Також 29 серпня на будівлях приспущені синьо-жовті стяги.

Нагадаємо, що у серпні 2014 року українські військові опинилися в кільці противника поблизу Іловайська. Путін запропонував їм вийти без зброї так званими "зеленими коридорами", однак російські бойовики напали на українських захисників.

Зокрема, невдовзі Офіс генпрокурора розсекретить матеріали справи про Іловайський котел. Матеріали кримінального провадження стосуються організації та проведення бойових дій в районі міста Іловайська у серпні 2014 року.

Читайте також
80-річчя трагедії Бабиного Яру: як в Україні вшановують пам'ять загиблих (відео) 80-річчя трагедії Бабиного Яру: як в Україні вшановують пам'ять загиблих (відео)
Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем жорстокого злочину та масових розстрілів невинних людей. Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, там розстріляли майже 34 тисячі євреїв. Щороку у ці криваві дні в історії, Україна вшановує пам’ять розстріляних людей, які стали жертвами нацистського режиму.
Зеленський доручив уряду терміново розпочати реставрацію костелу Святого Миколая (відео) Зеленський доручив уряду терміново розпочати реставрацію костелу Святого Миколая (відео)
Пожежа не торкнулася деревʼяного вівтаря та амвона, також не постраждали і фігури по обидва боки згорілого органа. Обгорів лише хрест у вівтарної частини. Проте, увесь храм закопчений та залитий водою, згоріло найцінніше — орган.
Loading...
Load next