"Іноді краще жувати, ніж говорити": Разумков виступив проти ідеї Арестовича перейменувати Україну (відео)

"Іноді краще жувати, ніж говорити": Разумков виступив проти ідеї Арестовича перейменувати Україну (відео)
Раніше спікер української делегації в ТКГ по Донбасу Олексій Арестович заявив, що Україну необхідну перейменувати, щоб відняти у Росії право на історію і спадщину Київської Русі. Він запропонував свою назву - "Русь-Україна".

Напередодні Арестович виступив за перейменування України в "Русь-Україну" й зазначив, що над цим питанням вже працюють. Також спікер в ТКГ переконаний, що окрім перейменування самої держави в країні варто було б перейменувати також українську мову на - руську, оскільки, наша сучасна мова близька до тої, якою говорили в Київській Русі.

Однак, таку позицію Олексія Арестовича у Раді не розділяють й голова ВР Дмитро Разумков своєю чергою заявив, що не має інформації про начебто підготовку в Офісі Президента такого законопроєкту і висловив сподівання, що це фейк. Про це спікер Верховної Ради наголосив на брифінгу перед початком нової сесії парламенту, повідомляє "Укрінформ". 

Іноді краще жувати, ніж говорити. Дійсно Україна сьогодні потребує змін, потребує реформ. Але точно вона не потребує змін назви. Ми з вами живемо в державі Україна. Я думаю, що це влаштовує 99% наших громадян. Давайте працювати над першою частиною. З назвою якось ми розберемося, - зазначив Разумков.

Спікер парламенту наголосив, що "хайпувати" на назві України не є державницькою позицією.

Я впевнений, що гратися з назвою країни, з назвою держави, тим більше намагатися на ньому, вибачте за сленг, якось хайпанути, це точно не державницька позиція, - додав Разумков.

Окрім цього, за словами Разумкова, складно сказати, в якому стані люди дають такі коментарі й цим самим Разумков заперечив можливість перейменування України.

Відео Апостроф TV

Читайте також
Разумков: шлях України до Альянсу буде непростим Разумков: шлях України до Альянсу буде непростим
Теоретично може вистачити 10 років.
"На жаль, я не встигаю": Разумков не приїде на виїзне засідання РНБО на Донбасі "На жаль, я не встигаю": Разумков не приїде на виїзне засідання РНБО на Донбасі
Засідання РНБО вперше проведуть не у Києві, а на Донбасі. Зокрема, цього разу спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вже не вперше пропустить засідання, проте на це є поважна причина.
"Видно, що вчора був футбол": Разумкова розсмішила "рекордна" явка депутатів (відео) "Видно, що вчора був футбол": Разумкова розсмішила "рекордна" явка депутатів (відео)
Під час пленарного засідання у Верховній Раді був зафіксований "антирекорд" із неявки депутатів на роботу - зареєструвалися лише 132 народних депутати з більш ніж 400.
Loading...
Load next