Розглянуть санкції проти Росії: Зеленський скликає РНБО на 17 вересня

Розглянуть санкції проти Росії: Зеленський скликає РНБО на 17 вересня
Початок засідання, під час якого планують розглянути якість "програмні документи" та нові санкції проти країни-агресора Російської Федерації, запланований на 17:00.

Президент Володимир Зеленський з власної ініціативи у п'ятницю, 17 вересня, скликає засідання Ради національної безпеки й оборони. Зокрема, всі члени РНБО України поінформовані про дату, час та місце проведення засідання, повідомили на Facebook-сторінці РНБО.

Президент України Володимир Зеленський доручив Секретареві Ради національної безпеки і оборони України Олексію Данілову організувати проведення 17 вересня 2021 року о 17.00 в м. Київ засідання РНБО України (Офіс Президента України), - йдеться у повідомленні.

Окрім цього три проінформовані джерела видання "РБК-Україна" повідомили, що під час засідання РНБО розглянуть "програмні документи". Також за даними джерел готуються нові санкції, втім хто під них потрапить – поки не відомо, за інформацією інших ЗМІ їх готують проти країни-агресора Росії.

Нагадаємо, на минулому засіданні, яке відбулося 20 серпня, Рада національної безпеки і оборони ввела санкції, головного редактора проросійського видання "Страна" Ігоря Гужви, а також проти антиукраїнського блогера Анатолія Шарія і його дружини Ольги, яка допомагає йому в його діяльності. Також під обмеження потрапив народний депутат Андрій Деркач.

Сьогодні ми запропонували санкції відносно Гужви Ігоря Анатолійовича і безпосередньо афілійованих із ним юридичних осіб. У даному списку ще дві фізичні особи, які безпосередньо афілійовані з Ігорем Анатолійовичем і займаються протиправною діяльністю на території нашої країни, – Шарій Ольга Олексіївна і безпосередньо Шарій Анатолій Анатолійович, - наголосив тоді секретар РНБО Олексій Данілов.

 Зазначимо, що у лютому 2021 року Служба безпеки України оголосила Шарію про підозру в учиненні державної зради.

Читайте також
Зеленський доручив скликати засідання РНБО після поїздки до адмінмежі з окупованим Кримом Зеленський доручив скликати засідання РНБО після поїздки до адмінмежі з окупованим Кримом
Президент України доручив секретареві РНБО Олексію Данілову найближчим часом скликати нове засідання Ради національної безпеки і оборони щодо безпекової ситуації на адмінмежі з окупованим Кримом та інших південних й східних областей.
РНБО запровадила нові санкції проти ще 12 українських контрабандистів РНБО запровадила нові санкції проти ще 12 українських контрабандистів
Президент Володимир Зеленський заявив, що РНБО ухвалила нове рішення про запровадження санкцій проти другої частини українських контрабандистів.
Зеленський скликає нове засідання РНБО: коли відбудеться Зеленський скликає нове засідання РНБО: коли відбудеться
В Офісі президента назвали дату.
Loading...
Load next