СБУ не пустила в українське небо літак нардепа щодо якого РНБО застосувала санкції

СБУ не пустила в українське небо літак нардепа щодо якого РНБО застосувала санкції
За інформацією ЗМІ, йдеться про літак підсанкційного нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.

Служба безпеки України та Украерорух не пустили літак підсанкційного політика в українське небо. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією СБУ, злочинці мали на меті вивести літак з-під санкцій РНБО. Вони для цього вирішили змінити бортовий номер одного із п’яти підсанкційних літаків: з Т7BRG перереєстрували на T7GIV. 

Уже з новим номером, 10 листопада, судно хотіло перетнути повітряний простір України: летіло в РФ з однієї країни-члена ЄС. Втім, СБУ спрацювало спільно з Украерорухом та Державіаслужбою України і заборонило транзит бізнес-джету, — йдеться у повідомленні.

Як з'ясували ЗМІ, йдеться про літак нардепа від партії ОПЗЖ Тараса Козака, який знаходиться під санкціями. 

Нагадаємо, на початку 2021 року РНБО запровадила санкції до оператора повітряних суден Jet4u та компаній – власників бізнес-джетів, якими Тарас Козак та Віктор Медведчук здійснювали польоти до аеропортів РФ. 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції
Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на новому засіданні було введено нові санкції проти компаній, на які зареєстровані три лайнери Медведчука та Козака.
Санкції щодо цивільної дружини Тараса Козака: Зеленський ввів у дію нове рішення РНБО Санкції щодо цивільної дружини Тараса Козака: Зеленський ввів у дію нове рішення РНБО
У листопаді РНБО України затвердила нові санкції, в тому числі проти нових власників літаків Медведчука і Козака.
Введені санкції відносно Медведчука в Україні діють в повному обсязі, - Данілов Введені санкції відносно Медведчука в Україні діють в повному обсязі, - Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов спростував інформацію щодо купівлі мережі АЗС Glusco комерційною структурою, яка належить проросійському нардепу від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку.
Loading...
Load next