Відкриття 76-ї сесії Генасамблеї ООН у США: Зеленський провів переговори з главою Єврокомісії (відео)

Відкриття 76-ї сесії Генасамблеї ООН у США: Зеленський провів переговори з главою Єврокомісії (відео)
Щорічні загальні дебати розпочалися 21 вересня й триватимуть до 27 вересня. Виступ президента України заплановано на сьогодні, 22 вересня.

Президент Володимир Зеленський взяв участь у відкритті 76-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, перший день якої був присвячений боротьбі з пандемією коронавірусу та збереженню навколишнього середовища. Зокрема, на відкритті сесії виступили генсекретар ООН Антоніу Гутерріш, президент 76-ї сесії Генасамблеї ООН Абдулла Шахід, Президент Бразилії Жаїр Болсонару, Президент США Джозеф Байден, повідомила пресслужба Офісу Президента.

Генеральна Асамблея є головним дорадчим органом ООН. До неї входять представники всіх держав – членів Організації, кожна з яких має один голос. Рішення з важливих питань, як-от питання миру й безпеки або прийому нових членів, вимагають більшості у дві третини голосів. У 1946 році у складі Генасамблеї була 51 держава, зараз – 193, - нагадали в ОП.

Зокрема, під час свого виступу, який відбудеться сьогодні, 22 вересня, близько 16:40 за місцевим часом (о 23:40 за Києвом) президент Володимир Зеленський планує підняти питання щодо протидії агресії Росії та звільненню окупованих територій України, залучення ООН до вирішення гуманітарних проблем населення постраждалих від російської агресії територій, протидію пандемії COVID-19.

Так в межах свого візиту до США, український президент вже встиг зустрітись із головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. На своїй сторінці у Twitter Володимир Зеленський повідомив, що подякував співрозмовниці за участь ЄС у саміті Кримської платформи і транш макрофінансової допомоги Україні.

Обговорили підготовку до саміту Україна – Євросоюз 12 жовтня. Наголосив на важливості стратегічного діалогу щодо енергетичної безпеки, - зазначив глава держави. 

Відео телеканалу "Дом".

Окрім цього, речник президента Сергій Никифоров повідомляв, що Зеленський також обговорить Кримську платформу із генсекретарем ООН Антоніу Гутеррешем: "Йтиметься про те, що, наприклад, були представники від ЄС на Кримській платформі, були представники НАТО. А представника від ООН не було. Говоритимуть про те, як підсилити роль Організації Об‘єднаних Націй у підтримці територіальної цілісності України, зокрема й у підтримці саме Кримської платформи".

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до США. Там глава держави на дебатах Генасамблеї ООН буде говорити про Донбас та Крим і вимагатиме "відповідних дій", оскільки вважає Генасамблею одним із основних майданчиків, на яких Україна може висловити протест щодо окупації частини Донбасу і Криму. Він також додав, що Україна повинна максимально ефективно використовувати цей візит для двосторонніх зустрічей з різними країнами.

Читайте також
Президент Зеленський готується до нового візиту у США Президент Зеленський готується до нового візиту у США
Президент візьме участь у засіданні Генеральної Асамблеї ООН, яка пройде у Нью-Йорку. Ймовірно у США Володимир Зеленський вирушить наприкінці вересня.
Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США
Окрім зустрічі з очільником Білого дому, Зеленський завітає до Вашингтона, Чикаго та Сан-Франциско. Зокрема, у Чикаго український президент зустрінеться з українською діаспорою.
Україна і США працюють над організацією зустрічі президентів – Маркарова (відео) Україна і США працюють над організацією зустрічі президентів – Маркарова (відео)
Посол України в США Оксана Маркарова заявила, що посольства України та Сполучених Штатів працюють над організацією зустрічі Джо Байдена та Володимира Зеленського.
Loading...
Load next