Президент Зеленський готується до нового візиту у США

Президент Зеленський готується до нового візиту у США
Президент візьме участь у засіданні Генеральної Асамблеї ООН, яка пройде у Нью-Йорку. Ймовірно у США Володимир Зеленський вирушить наприкінці вересня.

Президент Володимир Зеленський наприкінці вересня цього року планує знову відвідати Сполучені Штати Америки. Зокрема, цього разу зустрічі із президентом Джо Байденом не передбачається, однак український президент планує відвідати 76-у сесію Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, повідомив речник глави держави Сергій Никифоров у коментарі "Укрінформ".

Справді готуємо візит Президента до Нью-Йорка, про його конкретну програму зможемо повідомити пізніше, - розповів Никифоров.

Відомо, що загальні дебати 76-ї сесії Генеральної Асамблеї пройдуть 21-27 вересня 2021 року

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський перебував у США з візитом із 31 серпня до 3 вересня. Так, 1 вересня в нього була зустріч із президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом у Вашингтоні, після цього він поїхав до Сан-Франциско. Зокрема, на честь першого візиту українського президента Володимира Зеленського у штат Каліфорнія, мерію Сан-Франциско підсвітили синьо-жовтими кольорами.

Зауважимо, що під час зустрічі 1 вересня президенти обговорили співпрацю в оборонній сфері, "Північний потік-2" та війну на Донбасі. Також, під час розмови Зеленського і Байдена українська та американська сторони оприлюднили спільну заяву щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки. Заява, яку згодом опублікували на сайті Офісу президента містить декілька розділів.

Зокрема, заява містить декілька розділів такі як "Безпека та оборона", "Демократія, правосуддя та права людини", "Енергетична безпека та клімат", "Економічне зростання та процвітання" та "Протидія пандемії та гуманітарна допомога".

Читайте також
"Як супергерой на пенсії", - Зеленський про ООН (відео) "Як супергерой на пенсії", - Зеленський про ООН (відео)
У своєму виступі на 76 сесії Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку 22 вересня Президент України Володимир Зеленський багато часу присвятив саме необхідності оновлення ООН.
Відкриття 76-ї сесії Генасамблеї ООН у США: Зеленський провів переговори з главою Єврокомісії (відео) Відкриття 76-ї сесії Генасамблеї ООН у США: Зеленський провів переговори з главою Єврокомісії (відео)
Щорічні загальні дебати розпочалися 21 вересня й триватимуть до 27 вересня. Виступ президента України заплановано на сьогодні, 22 вересня.
В Офісі Президента обговорили візит Зеленського до США В Офісі Президента обговорили візит Зеленського до США
Представники Офісу Президента разом із представниками американського посольства обговорили майбутній візит Володимира Зеленського у Білий дім.
Loading...
Load next