Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео)

Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео)
Прокуратура завела кримінальну справу через замах на першого заступника Володимира Зеленського - Сергія Шефіра. Стрілянина трапилась, коли посадовець їхав з дому на роботу. Дорога, якою їхала автівка проходила через ліс, де з різних боків траси було зроблено кілька автоматних черг.

Замах на першого помічника президента Сергія Шефіра стався уранці 22 вересня, близько 10 ранку. Невідомі з автоматичної зброї обстріляли авто, в якому він був зі своїм водієм. Внаслідок стрілянини у водія автівки влучили 3 кулі. Зокрема, за фактом обстрілу машини першого радника президента відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Ірина Венедіктова, яка також виїхала на місце події.

Сьогодні кинуто виклик правоохоронній системі – зранку на Київщині по дорозі між с. Лісники та с. Ходосівка обстріляли автомобіль першого помічника президента України.

Я підтверджую факт - дійсно невстановлені особи розстріляли авто Сергія Шефіра. Наміри в них, судячи з усього, були серйозні - автоматна черга прошила автомобіль, - наголосила Венедіктова.

 

За словами генпрокурорки Ірини Венедіктової, інші подробиці та коментарі будуть пізніше, після проведення першочергових слідчих дій та оцінки ситуації. Вона також попросила "не спекулювати на цій темі та не займатися вигадками".

Відомо, що невстановлені особи, за попередніми даними, з автоматичної зброї калібру 7,62 здійснили близько 10 пострілів. В результаті поранений водій, якого наразі госпіталізовано.

Правоохоронці роблять усе можливе з метою встановлення осіб зловмисників та їх затримання, звісно, - підсумувала вона.

Нагадаємо, що Сергій Шефір живий та перебуває у нормальному стані, оскільки кулі його не зачепили. Поліція почала спецоперацію з розшуку і затримання тих, хто стріляв. Однак внаслідок стрілянини постраждав водій - три кулі влучили в ногу водія, наразі його готують до операції.

Зокрема, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк переконаний, що замах на Шефіра, це "відкритий, навмисний і вкрай жорстокий напад не можна кваліфікувати інакше, ніж спробу демонстративного вбивства ключового члена команди". Окрім цього лідер фракції "Сліга народу" Давида Арахамія спілкувався із Сергієм Шефіром, коли той їхав на роботу й пояснив, що у 50% випадків помічник Володимира Зеленського їздить за кермом сам, 50% – з водієм. Тому, ймовірно невідомі нападники могли переплутати чоловіків. 

Також нагадаємо, що наразі Володимир Зеленський перебуває у США з робочим візитом. Він вже взяв участь у відкритті 76-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, перший день якої був присвячений боротьбі з пандемією коронавірусу та збереженню навколишнього середовища. Зокрема, на відкритті сесії виступили генсекретар ООН Антоніу Гутерріш, президент 76-ї сесії Генасамблеї ООН Абдулла Шахід, Президент Бразилії Жаїр Болсонару, Президент США Джозеф Байден.

Супроводжують президента голова його Офісу Андрій Єрмак та інші високопосадовці.

Читайте також
Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео) Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео)
Столичні правоохоронці на Київщині прочісують понад 430 гектарів лісу, поблизу якого було обстріляно автомобіль Сергія Шефіра. Жодного підозрюваного поки не затримано.
Замах на помічника Зеленського допоможе розслідувати американське ФБР (відео) Замах на помічника Зеленського допоможе розслідувати американське ФБР (відео)
У Вашингтоні підтвердили свої наміри надати українським правоохоронцям допомогу в розслідуванні замаху на першого заступника президента Володимира Зеленського - Сергія Шефіра.
"Відповідь буде сильною": Зеленський відреагував на обстріл авто заступника Шефіра (відео) "Відповідь буде сильною": Зеленський відреагував на обстріл авто заступника Шефіра (відео)
Зеленський заявив, що вилетить до Києва відразу після виступу на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Він відбудеться пізно ввечері 22 вересня.
Loading...
Load next