Зеленський вдруге прокоментував замах на свого помічника (відео)

Зеленський вдруге прокоментував замах на свого помічника (відео)
22 вересня близько 10 години ранку, неподалік від села Лісники була обстріляна машина першого помічника президента Зеленського – Сергія Шефіра.

Президент Володимир Зеленський заявив, що замах на свого помічника Сергія Шефіра пов'язаний зі змінами в державі. На його думку, це одна з версій скоєння цього нападу.

Про це президент сказав у коментарі президента каналу "Дом". 

З 2014 року таких кроків щодо оточення президента не було. Тобто, це говорить про реакцію на реальні зміни в державі, те, що ми хочемо робити і навіть те, що ще не вдалося. Тобто цей напрямок – він був обраний правильно, – наголосив Зеленський.

Глава держави додав, що до цього нападу, ймовірно, можуть бути причетні групи, які раніше контролювали процеси в Україні.

Це говорить про те, що якщо раніше все контролювалося різними групами, то сьогодні із рук це йде. Тому, я вважаю це однією з ймовірних версій того, що відбулося, – додав президент. 

Нагадаємо, що замах на першого помічника президента Сергія Шефіра стався уранці 22 вересня, близько 10 ранку. Невідомі з автоматичної зброї обстріляли авто, в якому він був зі своїм водієм. Внаслідок стрілянини у водія автівки влучили 3 кулі. Зокрема, за фактом обстрілу машини першого радника президента відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб.

Сергій Шефір живий та перебуває у нормальному стані, оскільки кулі його не зачепили. Поліція почала спецоперацію з розшуку і затримання тих, хто стріляв. Однак внаслідок стрілянини постраждав водій - три кулі влучили в ногу водія, наразі його готують до операції.  Прокуратура завела кримінальну справу через замах на першого заступника. Стрілянина трапилась, коли посадовець їхав з дому на роботу. Дорога, якою їхала автівка проходила через ліс, де з різних боків траси було зроблено кілька автоматних черг.

Зокрема, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк переконаний, що замах на Шефіра, це "відкритий, навмисний і вкрай жорстокий напад не можна кваліфікувати інакше, ніж спробу демонстративного вбивства ключового члена команди". Окрім цього лідер фракції "Слуга народу" Давида Арахамія спілкувався із Сергієм Шефіром, коли той їхав на роботу й пояснив, що у 50% випадків помічник Володимира Зеленського їздить за кермом сам, 50% – з водієм. Тому, ймовірно невідомі нападники могли переплутати чоловіків. 

Читайте також
"Працював професіонал": у МВС розкрили деталі розслідування замаху на Шефіра (відео) "Працював професіонал": у МВС розкрили деталі розслідування замаху на Шефіра (відео)
Наразі у розслідування правоохоронці працюють на "відмінно", і вже найближчим часом суспільству буде повідомлено про просування в розслідуванні цього резонансного кримінального провадження.
Після замаху на Шефіра: Зеленський посилив охорону та оновив кортеж (відео) Після замаху на Шефіра: Зеленський посилив охорону та оновив кортеж (відео)
Тепер, згідно з наказом, глави Нацполіції Ігоря Клименка, правоохоронці працюватимуть понаднормово, але не більше ніж 12 годин на добу і шість днів на тиждень. Окрім цього, після резонансного замаху на життя заступника Зеленського - Сергія Шефіра, поліція переходить на посилений режим роботи.
Замах на помічника Шефіра: в УДО заперечують, що посилили охорону Зеленському (відео) Замах на помічника Шефіра: в УДО заперечують, що посилили охорону Зеленському (відео)
Президента Зеленського посилено охороняють ще із 2014-го у зв’язку зі збройним конфліктом на Донбасі. Проте, кількість авто, які пересуваються у складі президентського кортежу та скільки спецпризначенців охороняють Зеленського - в УДО не розголошують.
Loading...
Load next