Ціни на тепло і гарячу воду не зростуть до кінця опалювального сезону, - Зеленський

Ціни на тепло і гарячу воду не зростуть до кінця опалювального сезону, - Зеленський
До кінця опалювального сезону ціна газу залишиться фіксованою для населення і бюджетних установ. Відповідно, тарифи на теплу воду й опалення також будуть незмінними.

Вчора, 30 вересня, представники місцевої та центральної влади разом із НАК "Нафтогаз" підписали меморандум про непідвищення рівня тарифів на опалення і гарячу воду. Він діятиме до кінця опалювального сезону 2021/2022. Документ ухвалили на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад.

Про це повідомляє Офіс президента.

Володимир Зеленський зазначив, що в Європі ціна на газ перетнула рекордну позначку в $1000 за тисячу кубометрів — і це при тому, що опалювальний сезон ще не розпочався. А зростання європейських цін на газ може вплинути й на українських споживачів.

Тому Зеленський оголосив про "велику перемогу" — підписання меморандуму про непідвищення тарифів представниками уряду, НАК "Нафтогаз", Асоціації міст України та Конгресу місцевих і регіональних влад.

Згідно з меморандумом, до кінця опалювального сезону ціна газу залишиться фіксованою для населення (7,4 грн за кубометр) і бюджетних установ (13,6 грн за кубометр). Відповідно, тарифи на теплу воду й опалення також будуть незмінними.

Це поки латання дірок. Тому я чекаю появи аналогічного меморандуму... Я б хотів, щоб ми мали меморандум не на один, а на три наступні роки. І щоб не було сюрпризів для громадян України, — заявив Зеленський, інформує "Інтерфакс-Україна".

Дениса Шмигаль зазначив, що у меморандумі місцева влада зобов’язалася безперебійно постачати газ для бюджетних установ і населення. Натомість уряд надасть їй фінансову підтримку для роботи теплокомуненерго.

Також в ОП повідомляють, що центральна влада з жовтня 2021 року почне виплачувати неплатоспроможним українцям субсидії — для цього передбачили додаткові 12 млрд грн. НАК "Нафтогаз" і місцева влада досягли домовленості щодо ціни на паливо для постачання газу бюджетним установам.

Читайте також
"Немає нічого компрометуючого": Подоляк прокоментував скандальне розслідування офшорів Зеленського "Немає нічого компрометуючого": Подоляк прокоментував скандальне розслідування офшорів Зеленського
Володимир Зеленський і його близькі соратники можуть бути причетні до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Ув’язнення за брехню в деклараціях: Зеленський підписав закон, який передбачає позбавлення волі Ув’язнення за брехню в деклараціях: Зеленський підписав закон, який передбачає позбавлення волі
Закон відносить недостовірне декларування до списку кримінальних правопорушень, пов'язаних з корупцією, та посилює відповідальність за зазначені правопорушення.
Loading...
Load next