Покарання від Зеленського: мільйонні штрафи та до 12 років тюрми за контрабанду

Покарання від Зеленського: мільйонні штрафи та до 12 років тюрми за контрабанду
Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді відновити кримінальну відповідальність за контрабанду. Зокрема він пропонує штрафи до двох мільйонів гривень та ув'язнення до 12 років.

Володимир Зеленський вніс до Верховної ради невідкладний законопроєкт №5420 щодо криміналізації контрабанди, який передбачає доповнення закону декількома новини статтями, а саме про контрабанду товарів, контрабанду підакцизних товарів та недостовірне декларування товарів.

Зокрема порушників за контрабанду товарів за новим законопроєктом чекає:

  • За контрабанду товарів у значному розмірі пропонують карати штрафом: від 170 тисяч грн до 425 тисяч грн;

  • Якщо контрабанду у великому розмірі скоїла за попередньою змовою група осіб, службова особа або раніше судима за контрабанду людина, можливе таке покарання: штраф від 850 тисяч грн до 1 млн 275 тисяч грн або позбавлення волі від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади до трьох років із конфіскацією майна;

  • За контрабанду організованою групою передбачається позбавлення волі на 7 – 11 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років з конфіскацією майна.

Зазначимо, у законі пояснюється, що контрабанда вважається значного розміру, якщо загальна вартість предметів контрабанди у понад 100 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, а великого — якщо загальна вартість предметів контрабанди у понад 600 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Окремою статтею пропонують регулювати контрабанду підакцизних товарів, так найжорсткіше покарання згідно з цією статтею за контрабанду підакцизних товарів організованою групою передбачається позбавлення волі на 10 – 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 3 років та з конфіскацією майна.

Що ж стосується недостовірного декларування товарів, то Володимир Зеленський пропонує встановити штраф від 170 тисяч грн до 2,4 мільйона грн, а також ув'язнення.

Читайте також
Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку
Сьогодні, 13 травня, проросійський депутат з фракції "ОПЗЖ" Віктор Медведчук прийшов до Печерського районного суду Києва, де йому наразі обирають запобіжний захід.
Давати 20 років в’язниці: Зеленський хоче посилити відповідальності за контрабанду в Україні (відео) Давати 20 років в’язниці: Зеленський хоче посилити відповідальності за контрабанду в Україні (відео)
За словами Данілова, президент доручив на законодавчому рівні "зробити так, щоб ці люди відправлялися до в'язниці. Більш того, він каже, що треба 20 років за це давати".
Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні
27 кримінальним авторитетам, проти яких Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ввела санкції, скасували дозвільні документи на проживання в Україні.
Loading...
Load next