"Поверненням Саакашвілі будуть займатися всі інституції", - Зеленський (відео)

"Поверненням Саакашвілі будуть займатися всі інституції", - Зеленський (відео)
Зеленський заявив, що "різними можливостями" намагатиметься повернути громадянина України Саакашвілі.

Президент Володимир Зеленський заявив, що має намір домагатися повернення в Україну затриманого у Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомляє "Главком".

В ході брифінгу в Трускавці Зеленський сказав, що поверненням Саакашвілі будуть займатися «все інституції», включаючи Міністерство закордонних справ і посольства, які працюють в Грузії і Україні. Також його повернення обговорюватимуть на рівні Кабінетів міністрів країн і прем'єр-міністрів.

Я як президент України займаюся постійно тим, що повертаю громадян України різними можливостями, які у мене є, які мені надала влада, – додав він.

Нагадаємо, що експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі нещодавно повернувся до Батумі, де його відразу затримали. 

У Грузії проти Саакашвілі відкрито чотири кримінальні справи, щодо двох із них є вироки: за перевищення службових повноважень його заочно засудили до шести років в’язниці, за злісне перевищення повноважень — до трьох років в’язниці.

Також Прокуратура перерахувала справи проти Саакашвілі в Грузії і заявила, що проти нього відкрили нову справу через нібито незаконний перетин кордону (ст. 344 КК Грузії).

Саакашвілі заявив, що повернувся, щоб підтримати людей під час місцевих виборів. Ці вибори відбуваються сьогодні, 2 жовтня. 

Відео: Радіо Свобода


 

Читайте також
Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео) Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео)
Верховна Рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ. За прийняття відповідного рішення проголосував 271 народний депутат.
Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС
Після звільнення Арсена Авакова, місце глави МВС може зайняти "слуга народу" Денис Монастирський. Зокрема, Шмигаль вже вніс подання щодо його кандидатури у Верховну Раду.
Зеленський пропонує "слугу народу" Монастирського на посаду очільника МВС (відео) Зеленський пропонує "слугу народу" Монастирського на посаду очільника МВС (відео)
Після написання заяви на звільнення Арсена Авакова, Зеленський вже почав шукати тих хто міг би замінити ексміністра на посаді. Так, новим очільником МВС зовсім скоро може стати "слуга народу" Денис Монастирський.
Loading...
Load next