У Грузії затримали Саакашвілі, він засуджений до шести років позбавлення волі (відео)

У Грузії затримали Саакашвілі, він засуджений до шести років позбавлення волі (відео)
Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі вчора повернувся до Батумі, де його відразу затримали. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі. Тим часом представниця Саакашвілі Ніно Ломджарія заявила, що він оголошує голодування і вимагає зустрічі з консулом України, адже Саакашвілі - громадянин України.

Фото: REUTERS

У прокуратурі Грузії заявили, що Міхеїл Саакашвілі засуджений до шести років позбавлення волі, рішення не підлягають оскарженню. Зараз він перебуває в пенітенціарній установі «для виконання рішень». Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

«З огляду на те, що засуджений Міхеїл Саакашвілі був визнаний винним трьома судовими інстанціями і засуджений до 6 років позбавлення волі, перевели до відповідної пенітенціарної установи для виконання судових рішень», — йдеться в повідомленні.

Відео: Радіо Свобода

Нагадаємо, у Грузії проти Саакашвілі відкрито чотири кримінальні справи, щодо двох із них є вироки: за перевищення службових повноважень його заочно засудили до шести років в’язниці, за злісне перевищення повноважень — до трьох років в’язниці.

Також Прокуратура перерахувала справи проти Саакашвілі в Грузії і заявила, що проти нього відкрили нову справу через нібито незаконний перетин кордону (ст. 344 КК Грузії).

Саакашвілі заявив, що повернувся, щоб підтримати людей під час місцевих виборів. Ці вибори відбуваються сьогодні, 2 жовтня. 

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що її офіс не буде просити помилування для затриманого колишнього лідера країни.

До цього в МВС Грузії спростовували інформацію про те, що Саакашвілі перетнув державний кордон країни.

Теги: 
Loading...
Load next