Тищенка можуть виключити з фракції "Слуга народу" після бійки з Леросом (відео)

Тищенка можуть виключити з фракції "Слуга народу" після бійки з Леросом (відео)
Не вперше "слуги народу" думають над виключенням скандального Миколи Тищенка з фракції через його витівки у парламенті та поза його межами. Так, наприкінці квітня цього року його ледь не виключили з партії через масштабну вечірку, яку він влаштував на честь дня народження своєї дружини, яка відбулась з порушеннями норм карантину.

У політичній партії "Слуга народу" можуть розглянути можливість виключення народного депутата Миколи Тищенка через інцидент з бійкою між ним і ексчленом фракції Гео Леросом, яка трапилась біля трибуни Ради учора, 9 вересня. Про це в ефірі програми "Народ проти" на каналі "Україна 24" сказав депутат від "Слуги народу" Олександр Качура.

У нас є регламентні процедури, ми це питання обговоримо. Мені соромно за дії окремих колег. Ми в парламентсько-президентській республіці живемо, де потрібно з'ясовувати відносини відповідно до регламенту. Думаю, що якщо буде необхідність, ми розглянемо це питання на наступному засіданні фракції, - пояснив Качура.

Водночас нардеп вважає, що в конфлікті винен не лише Микола Тищенко, а й також позафракційний депутат Гео Лерос.

Парламентський комітет встановить провину, і моя особиста позиція з цього приводу – що все-таки, давайте будемо чесними, не можна і так діяти з точки зору букви закону, і коли виступають під час розгляду питання і озвучують інші якісь речі, це теж не передбачено регламентом, - зазначив депутат.

Нагадаємо, що учора, 9 вересня, нардеп Микола Тищенко напав і почав тягати по залі свого колегу Гео Лероса на засіданні Верховної Ради. Інцидент потрапив у трансляцію пленарного засідання у четвер.  Лерос виступав з трибуни парламенту стосовно проваленої операції українських спецслужб з затримання "вагнерівців". Політик наголосив, що українцям цікаво знати, "хто з цієї парочки – пан Зеленський чи його секретарша Єрмак – злили цю спецоперацію".

Згодом після бійки обидва депутати пояснили свою позицію та поведінку. Так, Тищенко заявив, що "парламентська трибуна - не місце для наклепу і поширення фейків", а також, що "нікому не дозволить ображати нашого президента і побратимів по парламенту". Сам Лерос вважає, що в його словах не було образ на адресу президента. При цьому Лерос підкреслив, що "готовий абсолютно до всіх дій" у разі якщо регламентний комітет ухвалить відповідне рішення - усунення від роботи у ВР або ж позбавлення мандата.

Читайте також
"Помолився за Гео Лероса": скандальний "слуга народу" Тищенко після бійки пішов у церкву (відео) "Помолився за Гео Лероса": скандальний "слуга народу" Тищенко після бійки пішов у церкву (відео)
Депутат від фракції "Слуга народу" Микола Тищенко напав на Гео Лероса під час його виступу за трибуною у Верховній Раді. У своєму виступі екс "слуга народу", а тепер позафракційний депутат Лерос критикував президента Володимира Зеленського та його команду, у цей час до трибуни підбіг Микола Тищенко та почав виштовхувати Лероса з трибуни.
Бійка у Верховній Раді: на Тищенка подали заяву до ДБР та Офісу генпрокурора (відео) Бійка у Верховній Раді: на Тищенка подали заяву до ДБР та Офісу генпрокурора (відео)
На скандального народного депутата Миколу Тищенка подали заяву до ДБР та Офісу Генпрокурора через штовханину й бійку з Гео Леросом в Раді.
Штовханина Тищенка і Лероса у Раді: Регламентний комітет не покарав нардепів за бійку (відео) Штовханина Тищенка і Лероса у Раді: Регламентний комітет не покарав нардепів за бійку (відео)
Інцидент між Тищенком та Леросом трапився, коли виключений зі "Слуги народу" нардеп розповідав про необхідність ТСК відзвітувати про "зірвану спецоперацію щодо вагнерівців".
Loading...
Load next