"Працював професіонал": у МВС розкрили деталі розслідування замаху на Шефіра (відео)

"Працював професіонал": у МВС розкрили деталі розслідування замаху на Шефіра (відео)
Наразі у розслідування правоохоронці працюють на "відмінно", і вже найближчим часом суспільству буде повідомлено про просування в розслідуванні цього резонансного кримінального провадження.

Правоохоронці ретельно вивчили 430 гектарів місцевості, де було вчинено замах на першого помічника президента Сергія Шефіра. Під час повторного огляду вдалось знайти додаткові речові докази. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в інтерв'ю РБК-Україна.

На сьогодні призначено близько 30 експертиз. Ми продовжуємо аналізувати величезний обсяг даних, здобутих з відповідних камер, - зазначив Єнін.

Окрім цього, у МВС переконані, що замах на помічника президента Сергія Шефіра скоїв професіонал й запевнив, що правоохоронці у розслідуванні цієї справи працюють на "відмінно", і вже незабаром повідомлять про просування в розслідуванні.

Більше того, якщо порівняти цей замах на вбивство з тим злочином, який було вчинено в Черкасах, ми бачимо величезну різницю у швидкості встановлення об'єктивної істини в провадженні, – пояснив перший заступник глави МВС. 

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США надасть українським правоохоронцям допомогу в розслідуванні замаху на першого помічника президента Володимира Зеленського. Внаслідок стрілянини сам Сергій Шефір не постраждав, однак три кулі влучили у воді, який був за кермом автівки.

За фактом обстрілу машини першого радника президента відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб. Кулі, якими розстріляли авто першого помічника Зеленського мають калібр 7,62 мм і були виготовлені в Угорщині. За інформацією поліції, вилучені з місця події гільзи скеровано для проведення відповідних експертиз.

Читайте також
Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео) Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео)
Столичні правоохоронці на Київщині прочісують понад 430 гектарів лісу, поблизу якого було обстріляно автомобіль Сергія Шефіра. Жодного підозрюваного поки не затримано.
Після замаху на Шефіра: Зеленський посилив охорону та оновив кортеж (відео) Після замаху на Шефіра: Зеленський посилив охорону та оновив кортеж (відео)
Тепер, згідно з наказом, глави Нацполіції Ігоря Клименка, правоохоронці працюватимуть понаднормово, але не більше ніж 12 годин на добу і шість днів на тиждень. Окрім цього, після резонансного замаху на життя заступника Зеленського - Сергія Шефіра, поліція переходить на посилений режим роботи.
Замах на помічника Зеленського допоможе розслідувати американське ФБР (відео) Замах на помічника Зеленського допоможе розслідувати американське ФБР (відео)
У Вашингтоні підтвердили свої наміри надати українським правоохоронцям допомогу в розслідуванні замаху на першого заступника президента Володимира Зеленського - Сергія Шефіра.
Loading...
Load next