Замах на життя помічника президента Зеленського: Україна залучила до розслідування ФБР (відео)

Замах на життя помічника президента Зеленського: Україна залучила до розслідування ФБР (відео)
Українські правоохоронці прийняли допомогу від США, щоб розвіяти сумніви щодо об'єктивності розслідування у справі замаху на життя заступника Зеленського - Сергія Шефіра.

Україна прийняла пропозицію від США стосовно допомоги у розслідуванні замаху на життя першого помічника президента Сергія Шефіра, який стався близько 10 години ранку 22 вересня. Раніше цю інформацію повідомив одному з українських ЗМІ перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін й згодом він підтвердив її в ефірі  програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Зокрема, правоохоронці прийняли допомогу від США та ФРБ щоби не було сумнівів щодо об'єктивності розслідування обставин замаху на Шефіра.

Щоб у жодного — не тільки мешканця України, але й у наших іноземних партнерів — не виникало жодних сумнівів в об'єктивності, неупередженості та професіоналізмі нашого розслідування, ми, безумовно, відповіли згодою на люб’язну пропозицію американських партнерів, зокрема ФБР, співпрацювати з нами. Ми на контакті з ними, іде процес, - зазначив Єнін.

Відомо, що наразі близько 430 га лісу під Києвом ретельно досліджують слідчі, представники ДСНС і нацгвардійці та уже є перші знахідки. Окрім того, Єнін наголосив, що нападник мав на меті нейтралізувати водія, щоб зупинити автомобіль. Саме тому кулі потрапити у ліву сторону автівки. 

Ключовими була зупинка автомобіля і нейтралізація водія, - додав посадовець.

Нагадаємо, що в ході розслідування стрілянини по машині першого помічника президента Шефіра неподалік від місця нападу в лісі було виявлено тіло повішеного чоловіка. Так, правоохоронці, які розслідують замах на першого помічника президента Володимира Зеленського  Сергія Шефіра, в ході слідчо-оперативних заходів розкрили ще один злочин.

У поліції ж наголошують, що тіло загиблого знайшли не на місці нападу на Шефіра. Наразі правоохоронці розглядають такі версії як самогубство або насильницька смерть й запевняють, що смерть чоловіка не має жодного відношення до замаху на життя Сергія Шефіра.

ЩО ВІДОМО ПРО ОБСТРІЛИ АВТО СЕРГІЯ ШЕФІРА?

Читайте також
Замах на помічника Зеленського допоможе розслідувати американське ФБР (відео) Замах на помічника Зеленського допоможе розслідувати американське ФБР (відео)
У Вашингтоні підтвердили свої наміри надати українським правоохоронцям допомогу в розслідуванні замаху на першого заступника президента Володимира Зеленського - Сергія Шефіра.
Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео) Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео)
Столичні правоохоронці на Київщині прочісують понад 430 гектарів лісу, поблизу якого було обстріляно автомобіль Сергія Шефіра. Жодного підозрюваного поки не затримано.
"Працював професіонал": у МВС розкрили деталі розслідування замаху на Шефіра (відео) "Працював професіонал": у МВС розкрили деталі розслідування замаху на Шефіра (відео)
Наразі у розслідування правоохоронці працюють на "відмінно", і вже найближчим часом суспільству буде повідомлено про просування в розслідуванні цього резонансного кримінального провадження.
Loading...
Load next