"Таксист підібрав пасажира не випадково": у МВС розкрили деталі розслідування смерті Полякова

"Таксист підібрав пасажира не випадково": у МВС розкрили деталі розслідування смерті Полякова
Перші результати експертиз у цій справі будуть не раніше, як за тиждень. І вже після цього правоохоронці зможуть озвучити основну версію смерті депутата.

Правоохоронцям вдалось встановити усіх осіб, з якими у ніч своєї смерті контактував народний депутат Антон Поляков, а таксист, який його підвозив, змінив свої початкові свідчення. Внаслідок цього стало відомо, що Поляков не був випадковим пасажиром таксі, про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на директора Департаменту комунікації МВС Артема Шевченко.

У нас є встановлений свідок, і він дав свідчення... Ті свідчення, які він зараз дає уже офіційно, під протокол, відрізняються від тих повідомлень, які він робив одразу, під час спілкування на місці з поліцейськими, які намагалися реанімувати (Полякова), - повідомив Шевченко.

Зокрема, спершу таксист говорив, що пасажира підібрав випадково, але насправді він певний час їхав за машиною з Поляковим, який їздив Києвом з іншим свідком. Окрім цього в ефірі телеканалу "Україна 24" Артем Шевченко зауважив, що наразі не може розкривати всіх деталей справи.

Ті свідчення, які він (таксист) дає зараз під протокол, відрізняються від тих, які він робив під час спілкування з поліцейськими на місці. Він сказав, що випадково підібрав пасажира, а насправді не випадково, він деякий час їхав за машиною з потерпілим, яка деякий час їздила містом з іншим свідком, - додав речник МВС.

Відомо, що зараз  поліція проводить "різні слідчі дії" з таксистом, щоб "повністю встановити місце, роль і щирість кожного з трьох свідків". Окрім цього правоохоронці також встановлюють всіх людей, з якими перебував Поляков того вечора і ночі, з ким контактував, вечеряв, сідав в одну машину і пересідав в іншу - у ніч смерті Поляков контактував з 3 людьми: "Факт, що таксист віз пасажира, якому стало погано, встановлений. Є ще третя особа, яка була з ними в компанії".

Поки підозр немає. Якщо слідство вважатиме, що вже пора виходити на будь-які підозри, то поліція Києва повідомить про це дуже швидко, - підсумував Артем Шевченко.

Нагадаємо, що раніше у поліції висунули попередню версію, за якою причиною смерті могла стати гостра коронарна недостатність, або ж отруєння невідомою речовиною. Розпочато кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" з позначкою "природна смерть". За словами речника МВС Артема Шевченка, підозр ще нікому не оголошували.

Окрім цього, напередодні народна депутатка від "Слуги народу" Галина Янченко повідомила, що згідно з результатами токсикологічної експертизи, у крові Полякова виявили алкоголь і метадон. Цю інформацію згодом підтвердили і у МВС.

Читайте також
"Його підвезли із іншої машини": таксист, який віз Полякова перед смертю зміни свідчення та зізнався у брехні "Його підвезли із іншої машини": таксист, який віз Полякова перед смертю зміни свідчення та зізнався у брехні
Полякова в машину таксі пересадили з іншого авто, хоча раніше таксист говорив, що підібрав нардепа на зупинці громадського транспорту.
Смерть Полякова: у МВС пітвердили, що у крові нардепа знайшли метадон Смерть Полякова: у МВС пітвердили, що у крові нардепа знайшли метадон
Наразі невідомо, який саме метадон, коли він потрапив в організм і як це могло вплинути на смерть нардепа. Зокрема, зараз слідство вивчає дві версії того, як метадон міг опинитися в крові нардепа - або Поляков сам його прийняв, або метадон був підмішаний йому в випивку.
На момент смерті Поляков перебував напідпитку та напередодні посварився зі Скороход, - поліція На момент смерті Поляков перебував напідпитку та напередодні посварився зі Скороход, - поліція
Наразі призначено судово-медичну та токсикологічну експертизу трупу, результати якої очікуються протягом двох днів.
Loading...
Load next