"Обмін абсолютно не цікавить": Медведчук відповів Зеленському на пропозицію обміняти його на українців (відео)

"Обмін абсолютно не цікавить": Медведчук відповів Зеленському на пропозицію обміняти його на українців (відео)
Президент Володимир Зеленський припускає обмін народного депутата Віктора Медведчука на незаконно утримуваних Росією українських політв'язнів, якби у нього виявилося громадянство РФ.

Народний депутат партії "ОПЗЖ" Віктор Медведчук відповів президенту Володимиру Зеленському на пропозицію обміняти його у Росії на "вʼязнів Кремля", якби той мав російське громадянство — зазначив, що його це не цікавить. Про це повідомляє "Страна".

У мене не було і немає іншого громадянства, крім українського. Я – громадянин України і буду ним, незважаючи на незаконний, злочинний тиск, який здійснюється сьогодні щодо мене владою. Вважаю, що президенту не варто обтяжувати себе розглядом питання про обмін. Ця ідея необґрунтована, і вона мене абсолютно не цікавить, - заявив Медведчук.

Крім цього, кум російського президента Володимира Путіна в черговий раз звинуватив українську владу в політичних репресіях, порушенні конституції та так далі. При цьому очільник "ОПЗЖ" заявив, що "ідея (Зеленського) неспроможна, і вона мене абсолютно не цікавить".

Крім того, вважаю, що президенту не варто обтяжувати себе розглядом питання про обмін. Ця ідея неможлива, і вона мене абсолютно не цікавить, - додав Медведчук.

Окрім цього, підозрюваний Віктор Медведчук заявив, що буде "боротися за відновлення справедливості і торжество закону", а також за притягнення до кримінальної відповідальності всіх тих, хто займався його "політичним переслідуванням".

Нагадаємо, що раніше Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму. Офіс генпрокурора підозрює Медведчука у зриві контракту з ПАР з постачання вугілля до України. За даними слідства, народний депутат схиляв керівництво України до постачання палива із "ЛНР" та "ДНР" і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій. Окрім цього, СБУ виклала аудіозапис розмов, які мають підтверджувати існування "вугільної схеми" та зацікавленість у ній влади РФ. 

 

Читайте також
Медведчука можуть обміняти на політвʼязнів Кремля Медведчука можуть обміняти на політвʼязнів Кремля
Секретар РНБО Олексій Данілов не виключає у разі засудження можливості обміну кума Путіна та проросійського депутата від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука на українських політичних в'язнів, які зараз є ув'язненими у російських тюрмах.
У Кремлі відреагували на можливість обміну Медведчука на українських політв'язнів У Кремлі відреагували на можливість обміну Медведчука на українських політв'язнів
Російський державний діяч та дипломат Дмитро Пєсков прокоментував можливість обміну кума Путіна, Віктора Медведчука на українських політв'язнів. Російський посадовець назвав цю пропозицію "внутрішньоукраїнською політичною кухнею".
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Loading...
Load next