Обговорили ситуацію в Криму і на Донбасі: Зеленський зустрівся з міністром оборони США (відео)

Обговорили ситуацію в Криму і на Донбасі: Зеленський зустрівся з міністром оборони США (відео)
Під час зустрічі сторони приділили особливу увагу питанню подальшого поглиблення практичної взаємодії між Україною та США у сфері безпеки та оборони відповідно до домовленостей, досягнутих під час візиту Зеленського до США.

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном обговорив поглиблення практичної взаємодії між країнами та безпекову ситуацію в Криму і на Донбасі. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Хочу подякувати вам за те, що ви приїхали, як ми і домовлялися в США, з візитом в Україну. Дякую вам і президенту Байдену за постійну підтримку України, нашого суверенітету й територіальної цілісності, - сказав Зеленський.

Окрім цього президент Зеленський відзначив, що Україна намагається активізувати роботу всіх переговорних форматів задля досягнення миру на сході та відновлення суверенітету й територіальної цілісності.

 Міністра оборони Сполучених Штатів було поінформовано про заходи, які вживаються для реформування українського сектору безпеки й оборони, включно з вітчизняною оборонною промисловістю, відповідно до стандартів НАТО з метою якнайшвидшого досягнення критеріїв членства в Альянсі, - зазначили в ОП.

Також під час зустрічі Володимир Зеленський і Ллойд Остін порушили питання енергетичної безпеки України та Європи.

Сам ж Остін після зустрічі із Зеленським написав у Twitter, що США  разом із союзниками "залишаються відданими підтримці права України вирішувати власну майбутню зовнішню політику, вільну від стороннього впливу".

Нагадаємо, що міністр оборони США Ллойд Остін прибув до України в рамках робочого візиту до Європи. Напередодні він відвідав Грузію, а потім вирушить у Румунію. Відомо, що у Києві Остін матиме низку важливих зустрічей, зокрема з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Андрієм Тараном.

Читайте також
Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США
Окрім зустрічі з очільником Білого дому, Зеленський завітає до Вашингтона, Чикаго та Сан-Франциско. Зокрема, у Чикаго український президент зустрінеться з українською діаспорою.
Приїзд міністра оборони США в Україну: у Пентагоні розкрили деталі візиту Приїзд міністра оборони США в Україну: у Пентагоні розкрили деталі візиту
На початку вересня під час візиту до Вашингтона президент Володимир Зеленський анонсував візит міністра оборони США до України.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Loading...
Load next