У Швейцарії повідомили про перспективу повернення заморожених активів Віктора Януковича

У Швейцарії повідомили про перспективу повернення заморожених активів Віктора Януковича
Швейцарія отримала "позитивну відповідь" від української влади щодо завершення судових процедур, які мають дозволити Україні отримати заморожені активи колишнього президента України Віктора Януковича та осіб з його оточення.

Сума заморожених активів складає п'ятого Президента України складає 70 млн швейцарських франків.

Як повідомляє УНІАН, про це федеральний радник, віце-президент та голова Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіс сказав під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Кассіс відповів на запитання, що перешкоджає поверненню заморожених у Швейцарії коштів Януковича до України і чи вдасться їх повернути до 2024 року, оскільки через три роки за швейцарським законодавством більше не вдасться продовжувати дію санкцій стосовно активів Януковича.

Дійсно, зараз між Україною і Швейцарією є взаємна допомога у судовій сфері. Йдеться про суму у 70 мільйонів швейцарських франків, і ці кошти належать українському народу, - наголосив він.

Голова Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії зазначив, що це питання сьогодні обговорювалося на переговорах з Кулебою і раніше піднімалось на конференції реформ у Вільнюсі.

І дійсно, сім років минуло відтоді, і ми зауважили та сигналізували до України, що залишається три роки (для можливості збереження замороження активів Януковича у Швейцарії - УНІАН). Але ми отримали позитивну відповідь у тому сенсі, що відбуваються необхідні судові процедури для того, щоб як тільки юридична ситуація в Україні зміниться у судовій сфері, ці кошти могли повернутись до України, - повідомив Кассіс.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

Читайте також
"Це не остання підозра": Монастирський прокоментував справу "Дельта Банку" (відео) "Це не остання підозра": Монастирський прокоментував справу "Дельта Банку" (відео)
Правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків у колишніх керівників "Дельта Банк" за фактом заволодіння понад 1 млрд 144 млн грн.
"Розправитися" з Порошенком: "слуга народу" розповів чим може бути корисний Портнов для влади (відео) "Розправитися" з Порошенком: "слуга народу" розповів чим може бути корисний Портнов для влади (відео)
Зазначимо, що 9 грудня, Міністерство фінансів США в рамках акта Магнітського ввело санкції проти Портнова.
Фонд гарантування ліквідував банк сина Януковича Фонд гарантування ліквідував банк сина Януковича
Ліквідацію ПАТ «Всеукраїнський Банк Розвитку» як юридичної особи завершено.
Loading...
Load next