Протиріччя у твердженнях: чи повернуть Саакашвілі в Україну

Протиріччя у твердженнях: чи повернуть Саакашвілі в Україну
Нардепка Юлія Клименко заявила, що між Києвом і Тбілісі проводять переговори стосовно повернення експрезидента Грузії до України — МЗС Грузії спростовує цю заяву.

Депутатка Верховної Ради України від фракції "Голос" Юлія Клименко заявила, що українська сторона вимагає передати затриманого в Грузії колишнього грузинського президента Міхеіла Саакашвілі Україні, а також повідомила, що між Києвом і Тбілісі тривають переговори з цього питання. Про це інформує "Інтерфакс-Україна".

Ми вимагаємо, щоб Міхеіла Саакашвілі передали Україні, тому що він є українським громадянином! - заявила Клименко журналістам у п'ятницю перед зустріччю з Саакашвілі у в'язниці в місті Руставі.

Окрім того, вона заявила, що це питання мають вирішувати на дипломатичному рівні.

Ці переговори на дипломатичному рівні тривають щодня. Цей процес потребуватиме часу, за один день питання не вирішиться. Як нам сказав посол України (у Грузії), з яким ми зустрілися, переговори відбуваються безперервно, - повідомляє Клименко.

Натомість у Міністерстві закордонних справ Грузії спростували таке твердження Юлії Клименко. "Інтерфакс-Україна" повідомляє, що МЗС Грузії надало їм офіційний коментар, який є абсолютно протилежним до заяви нардепки Клименко:

З цілковитою відповідальністю заявляємо і не підтверджуємо інформацію з приводу того, що нібито з цього питання з українською стороною дипломатичними каналами ведуться переговори, - йдеться у коментарі.

У МЗС також зазначили, що з питання екстрадиції Саакашвілі в Україну переговори не проводили і не проводяться.

Нагадаємо, що раніше Президент України Володимир Зеленський повідомив, що має намір домагатися повернення в Україну затриманого у Грузії Міхеіла Саакашвілі.  Натомість грузинська влада заявила не має наміру повертати політика до Києва. 

Віра Коновалpravdatutnews.com

Читайте також
Влада Грузії не передаватиме затриманого Саакашвілі Україні Влада Грузії не передаватиме затриманого Саакашвілі Україні
Напередодні виборів Саакашвілі повернувся до Грузії та потрапив за ґрати. Тепер грузинська влада не має наміру видавати Михаїла Саакашвілі Києву.
"Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі "Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі
Україна має намір домагатися повернення арештованого в Грузії Саакашвілі в Україну, оскільки у грузинського експрезидента є українське громадянство.
У МВС Грузії спростовують інформацію про повернення Саакашвілі до Грузії (відео) У МВС Грузії спростовують інформацію про повернення Саакашвілі до Грузії (відео)
Грузинське видання зазначає, що Саакашвілі наразі перебуває у Трускавці, де проходить виїзне засідання фракції "Слуга народу".
Loading...
Load next