На з'їзді фракції "Слуга народу" вирішать, чи позбавляти Разумкова мандата

На з'їзді фракції "Слуга народу" вирішать, чи позбавляти Разумкова мандата
Олександр Корнієнко заявив, що рішення щодо можливого позбавлення мандата буде ухвалюватися в залежності від подальших голосувань Разумкова за ті чи інші питання.

Рішення про позбавлення ексспікера Верховної ради Дмитра Разумкова депутатського мандата будуть ухвалювати на з’їзді партії “Слуга народу”. Як повідомляє "Суспільне", про це заявив перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко.

За його словами, рішення щодо можливого позбавлення мандата буде ухвалюватися в залежності від подальших голосувань Разумкова за ті чи інші питання.

Давид Арахамія таку запропонував непогану, мені здається, конструкцію, що треба подивитися, чи буде продовжувати народний депутат позафракційний Дмитро Олександрович Разумков свою діяльність відповідно до програми партії “Слуга народу”, — розповів Корнієнко.

Він додав, що Разумков не голосував за низку рішень, передбачених партійною програмою.

Ми бачимо що Дмитро Олександрович не голосував за нову редакцію закону про Національне антикорупційне бюро, який передбачає підсилення і реформу антикорупційних органів. Воно точно було у наших всіх програмах. Такі приклади вже є. А визначати буде з’їзд партії, якщо таке питання підніметься. Тому що це ж не компетенція голови партії чи голови політради партії. Це компетенція виключно з’їзду, тому визначати, — додав Корнієнко.

Скільки важливих для партії законопроєктів має проігнорувати у своїх голосуваннях Разумков для того, аби партія позбавила його мандату — Корнієнко не відповів.

Відповідно до ст. 81 Конституції України повноваження народного депутата припиняються достроково у разі:

  • складення повноважень за його особистою заявою (це рішення має підтримати Верховна Рада);
  • набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього;
  • визнання його судом недієздатним або безвісно відсутнім;
  • припинення його громадянства або його виїзду на постійне проживання за межі України (у цьому випадку парламент теж має проголосувати);
  • якщо протягом двадцяти днів з дня виникнення обставин, які призводять до порушення вимог щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності, ці обставини ним не усунуто.

Нагадаємо, що раніше Апарат Верховної Ради не міг відповісти, чи входить Разумков у францію, а тому переадресував питання щодо приналежності ексспікера парламенту Дмитра Разумкова до певної фракції у "Слугу народу", за списком якої останній під номером 1 і був обраний нардепом. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
"Одним ворогом менше": у "Слузі народу" заявили про необхідність виключення скандальної Третьякової (відео) "Одним ворогом менше": у "Слузі народу" заявили про необхідність виключення скандальної Третьякової (відео)
Раніше коментуючи смерть Полякова, Третьякова в чаті "слуг народу" написала: "Як на мене, це мінус один ворог. Засім того все добре. Розслідування має бути".
"Зеленський буде просто "кульгавою качкою": Разумков сумнівається, що "Слуга народу" потрапить до коаліції в наступному парламенті "Зеленський буде просто "кульгавою качкою": Разумков сумнівається, що "Слуга народу" потрапить до коаліції в наступному парламенті
Раніше Разумков заявляв, що не має конфлікту з партією "Слуга народу".
Разумков створює нове міжфракційне об'єднання в Раді Разумков створює нове міжфракційне об'єднання в Раді
Ексспікер парламенту Дмитро Разумков створює у парламенті міжфракційне об’єднання "Розумна політика". У назві чоловік обіграв власне прізвище.
Loading...
Load next