Надії Савченко та її сестрі вручили підозру за підроблені COVID-cертифікати

Надії Савченко та її сестрі вручили підозру за підроблені COVID-cертифікати
Сестрам Савченко вручили підозру за використання фейкових сертифікатів про вакцинацію.

Екснардепу Надії Савченко та її сестрі Вірі вручили підозру за використання підроблених COVID-сертифікатів, з якими вони намагалися потрапити в Україну. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, якого цитує МВС України у своєму телеграм-каналі.

Всі, хто порушує Закон, мають бути готові понести відповідальність! Незалежно, чи ви Герой України, чи екснардеп, чи просто громадянин, — наголосив Денис Монастирський.

За словами очільника МВС України, лише впродовж поточного тижня правоохоронці розпочали 59 кримінальних проваджень за підроблення результатів ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. По всій країні працюють спеціальні мобільні групи, які перевіряють на справжність COVID-сертифікати та ПЛР-тести. Прикордонники використовують спеціальне обладнання, яке виявляє такі фейкові документи.

Яка відповідальність передбачена за підроблений сертифікат про вакцинацію:

  •  Штраф до 34 тисяч гривень або до 2 років обмеження волі —  українцям, що використовують підробку.
  •  Штраф до 68 тисяч гривень або до 2 років обмеження волі та позбавлення права обіймати посаду — медпрацівникам, які будуть вносити неправдиві відомості у бази даних.
  • Штраф до 170 тисяч гривень або позбавлення волі до 3 років — тим, хто виготовляє та продає підробки.

Нагадаємо, що колишня народна депутатка Надія Савченко з сестрою намагалися використати підроблені COVID-сертифікати про вакцинацію, щоб потрапити в Україну. Підроблені документи вилучили, а проти жінок відкрили кримінальне провадження.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Це не остання підозра": Монастирський прокоментував справу "Дельта Банку" (відео) "Це не остання підозра": Монастирський прокоментував справу "Дельта Банку" (відео)
Правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків у колишніх керівників "Дельта Банк" за фактом заволодіння понад 1 млрд 144 млн грн.
Венедіктова підписала підозру нардепу-"слузі" Кузьміних Венедіктова підписала підозру нардепу-"слузі" Кузьміних
Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова підписала підозру народному депутату від "Слуги народу" Сергію Кузьміних, якого детективи НАБУ затримали на хабарі 28 січня.
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Loading...
Load next