Знову викликають на допит: Порошенко має сьогодні з’явитися до Державного бюро розслідувань

Знову викликають на допит: Порошенко має сьогодні з’явитися до Державного бюро розслідувань
П’ятого президента підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

Сьогодні об 11 ранку Петро Порошенко має з’явитися до Державного бюро розслідувань на допит. Про це йдеться в ТСН.Ранок.  

У відомстві минулого тижня поскаржилися, що підозрюваний Порошенко не виконує покладені на нього обов’язки. Сталося це після того, як п'ятий президент з'явився до бюро, але не дочекався слідчого і покинув будівлю. Його адвокати потім пояснили — приїхали не на допит, а заявити про відвід слідчого.

Зазначимо, 19 січня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Петру Порошенку у вигляді особистого зобов’язання.

Своєю чергою раніше президент Володимир Зеленський пожартував перед західними журналістами про вручення підозри п’ятому президентові й народному депутату Петру Порошенкові у справі про торгівлю вугіллям з російськими бойовиками на Донбасі. Про це йшлося на facebook-трансляції пресконференції Зеленського для іноземних ЗМІ стосовно загрози російського вторгнення.

Пряма мова журналіста британського телеканалу Sky News: "Деякі люди підозрюють, що ви трошки применшуєте загрозу для того, щоби зберегти вашу економіку, і що американці все-таки мають рацію у тім, що може статися війна. Ви згодні з такою оцінкою чи ні?"

Пряма мова Зеленського: "Дякую за запитання!"

Дуже дивно, що мене підозрюють… Мені здається, що я у своєму житті нічого не робив, щоб мене підозрювали. Ви мене плутаєте з іншим президентом України.

Я вважаю, для мене, спершу важлива людина, а потім — економіка. Для мене питання ескалації настільки ж важливе, і не менше, як для Сполучених Штатів й інших країн-партнерів.

Я не керую державою так, як, до речі, у вашому фільмі — не знаю, як, до речі, англійською — "Не дивись вгору". Ми дивимось вгору! Ми точно розуміємо, що відбувається, і ми про це говоримо з нашими людьми.

Але ми в цій ситуації перебуваємо вже 8 років, і для нас важливо дивитись не тільки вгору, а й — під ноги".

Нагадаємо, раніше Апеляційний суд переніс розгляд оскарження запобіжного заходу Порошенку.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

 

Читайте також
На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео) На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео)
17 грудня працівники ДБР поблизу Верховної Ради намагалися вручити повістку про виклик народному депутату України Петру Порошенку.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
В Кремлі заявили, що Путін сам відповість на запрошення Зеленського щодо зустрічі на Донбасі В Кремлі заявили, що Путін сам відповість на запрошення Зеленського щодо зустрічі на Донбасі
Пєсков повідомив, що Володимиру Путіну, доповіли про запрошення українського президента Зеленського щодо зустрічі двох політиків на території Донбасу, де йде війна.
Loading...
Load next