"Це вже не турецький продукт" - Чавушоглу закликає Україну не називати безпілотники "Bayraktar" турецькими

"Це вже не турецький продукт" - Чавушоглу закликає Україну не називати безпілотники "Bayraktar" турецькими
Він пояснив заборону на використання назви тим, що в Україні цю зброю не можна називати турецькою лише через сам факт покупки.

Бойові безпілотники "Bayraktar", які використовує Україна, можливо, були вироблені в Туреччині, але їх використання — справа України. Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав під час саміту «двадцяти» у Римі, повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

Якщо країна купує озброєння у нас чи в іншої країни, це озброєння вже не можна називати турецьким, російським чи українським. Якщо держава купує його у нас, це вже не турецький продукт. Можливо, воно було вироблене в Туреччині, але належить Україні. Туреччину не можна звинувачувати в цьому, — сказав Чавушоглу.

Чавушоглу додав, що Україні, на його думку, варто припинити називати БПЛА, придбані в Туреччині, «турецькими».

Іноді, під час нашої боротьби з тероризмом у різних країнах, ми стикаємося з різною зброєю з різних країн, включаючи Росію. Ми ніколи не звинувачуємо Росію. Україна повинна також припинити використовувати наше ім'я, - додав Чавушоглу.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Україна планує закупити ще близько 20 безпілотників Bayraktar Україна планує закупити ще близько 20 безпілотників Bayraktar
Зокрема, Україна й Туреччина укладатиме нові угоди, наприклад, про спільне виробництво ракет-носіїв, таких як українська «Зеніт-2».
У Львові відбулась зустріч голів МЗС України і Туреччини: обговорили стратегічні питання (відео) У Львові відбулась зустріч голів МЗС України і Туреччини: обговорили стратегічні питання (відео)
Глави МЗС України та Туреччини обговорили чимало важливого: Від питань безпеки у Чорному морі – до торгівлі та зміцнення туристичної галузі обох країн.
Путін шантажував Туреччину через підтримку України Путін шантажував Туреччину через підтримку України
Президент Туреччини сказав президенту України Володимиру Зеленському під час квітневої зустрічі в Туреччині, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти, якщо Туреччина не відмовиться від своїх продажів безпілотних літальних апаратів і підтримки України.
Loading...
Load next