Суд призначив нардепу Віктору Медведчуку новий запобіжний захід, вже без арешту

Суд призначив нардепу Віктору Медведчуку новий запобіжний захід, вже без арешту
Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку за епізодом про держзраду та замах на розграбування національних цінностей, поклавши на підозрюваного особисті зобов'язання.

Таке рішення суд виніс у вівторок, задовольнивши клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Я не бачу жодних підстав для обрання мені у цій справі взагалі будь-якого запобіжного заходу, - сказав Медведчук журналістам після завершення засідання.

Він назвав обрання запобіжного заходу незаконним і політично мотивованим.

Запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання передбачає прибувати за кожною вимогою органу досудового розслідування, прокурора або суду, не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну свого місця проживання та/або місця роботи.

Раніше Офіс генпрокурора повідомив, що граничний термін перебування підозрюваного під цілодобовим домашнім арештом у цьому кримінальному провадженні - шість місяців - закінчився, тому його подальше продовження неможливе. Отже, стосовно Медведчука наразі діє запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за другим епізодом підозр.

 Нагадаймо,  що 8 жовтня Офіс генпрокурора висунув Медведчуку нову підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичній організації. Офіс генпрокурора підозрює Медведчука у зриві контракту з ПАР з постачання вугілля до України. За даними слідства, народний депутат схиляв керівництво України до постачання палива із "ЛНР" та "ДНР" і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

Анастасія Фаль -pravdatutnews.com

Читайте також
Проросійським депутатам Медведчуку та Козаку оголосили підозру у державній зраді Проросійським депутатам Медведчуку та Козаку оголосили підозру у державній зраді
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Зокрема у помешканні кума Путіна наразі проводяться обшуки.
Проти Медведчука та Козака відкрили кримінальну справу за держзраду Проти Медведчука та Козака відкрили кримінальну справу за держзраду
Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти нардепів від ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака про державну зраду.
Трьох керівників організації Медведчука підозрюють у держзраді
Організація «Український вибір», лідером якої є Медведчук сприяла російській окупації Криму, внаслідок чого трьом прибічникам кума Путіна оголосили про підозру у державній зраді.
Loading...
Load next