"Ми чудово розуміємо, хто є перед нами" - командувач ОС про можливість ескалації конфлікту на Донбасі

"Ми чудово розуміємо, хто є перед нами" - командувач ОС про можливість ескалації конфлікту на Донбасі
Командувач Об'єднаних сил Олександр Павлюк розповів, чи готове українське військо до можливого загострення бойових дій та про можливу контрнаступальну операцію.

Генерал-лейтенант Збройних сил України, командувач Об'єднаних сил Олександр Павлюк заявив про готовність українських військових до можливої ескалації. Про це він розповів в інтерв'ю американському журналісту Нолану Пітерсону в рамках «Місії Схід» Українського центру безпеки та співпраці.

Ми чудово розуміємо те, хто є перед нами. Чудово розуміємо те, як Росія веде війну. Ми  готові до ескалації, готові до нового витка бойових дій. Крім стабілізаційної операції, в нас готова оборонна операція, по можливості проведемо і контрнаступальну операцію. Війська до цього готові, - наголосив командувач ОС.

Як вважає Олександр Павлюк, провокації здійснюють для того, щоб звинуватити українську армію у порушенні перемир'я. Але українські військові гідно поводять себе в таких ситуаціях, вони тримають позиції та виконують усі домовленості.

Продовжуються провокації, провокації, які діють по вказівці російських кураторів для того, щоб максимально нанести ураження нашому особовому складу, для того щоб підірвати моральний дух, підірвати дух суспільства. Це все одна ціль – максимально знизити потенціал України і змусити сісти за стіл переговорів на умовах Росії. 

Зараз Україна дотримується перемир’я, я не рахую представників ОРДЛО за самостійну одиницю, яка має свою думку. Це звичайні маріонетки, які просто виконують забаганки Кремля, - розповів Павлюк.

Нагадаємо, що раніше американська газета The Washington Post опублікувала статтю, в якій, посилаючись на анонімних посадовців, повідомляла про нагромадження російських військ біля кордону України та РФ. 

Пізніше в Міністерстві оборони цю інформацію спростували

Софія Курнат - pravdatutnews.com

 

Читайте також
"Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил "Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков ознайомився з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі Операції об’єднаних сил в рамках поїздки до району проведення ООС.
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next