"Не є політично вмотивованою": ДБР заявляє, що у справі Порошенка немає політики

"Не є політично вмотивованою": ДБР заявляє, що у справі Порошенка немає політики
В аеропорту його зустріли представники ДБР. Йому хотіли вручити повістку, але він її не взяв.

У столиці України розпочався суд над Петром Порошенком, який зранку 17 січня повернувся в Україну. Розгляд справи вже прокоментували у Державному бюро розслідувань, передає 24 канал.

Там зазначили, що ця справа не є політично вмотивованою. Про це на брифінгу заявила Тетяна Сап'ян, радниця з комунікацій ДБР.

Мова йде про справу, яка стосується постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. П'ятого президента підозрюють у змові з вищим російським керівництвом та сприянні бойовикам на Донбасі.

Ця справа не є політично вмотивованою. Ми акцентуємо, що політику ми залишаємо політикам. А факти нехай залишаються у слідчих, — підкреслила Сап'ян.

За її словами, ДБР вітає рішення політика повернутися в Україну та прийти на судове засідання. У відомстві сподіваються, що судовий процес проходитиме у визначеному законодавством порядку.

Водночас наразі суд оголосив перерву у засіданні через 20 хвилин після початку. Адвокати попросили час на ознайомлення з матеріалами справи. Ймовірно перерва триватиме декілька годин.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
«Шоу у стилі Зеленського»: Порошенко заявив про відмову співпрацювати зі слідством (відео) «Шоу у стилі Зеленського»: Порошенко заявив про відмову співпрацювати зі слідством (відео)
Розгляд скарги про запобіжний захід Петру Порошенку призначений на 11 лютого.
"Війна" продовжується: Верховний Суд викликає Зеленського за позовом Порошенка "Війна" продовжується: Верховний Суд викликає Зеленського за позовом Порошенка
Напередодні п'ятому українському президенту оголосили про підозру в кримінальному провадженні щодо вугілля з окупованого Донбасу.
Порошенко прибув до Печерського райсуду Києва: під будівлею посилена охорона і стоять автозаки — оновлено (пряма трансляція) Порошенко прибув до Печерського райсуду Києва: під будівлею посилена охорона і стоять автозаки — оновлено (пряма трансляція)
Порошенко обвинувачується у вугільній справі за двома статтями КК України – 111 і 268-3.
Loading...
Load next