Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч

Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про реальне відведення російських військ від кордону не може йтись, оскільки зі 100 тисяч бойовиків наразі відвели лише 12.

Наприкінці квітня Росія заявила про відведення свої військ від українсько-російського кордону, однак за весь цей час реально відвели лише близько 12 тисяч військових з понад 100 тисяч. На цьому наголосив очільник МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю виданню Die Welt, переклад якого опублікували на сайті МЗС.

Зокрема, на думку міністра заява Російської Федерації про відвід військ була зумовлена різкою реакцією Заходу.

Усі бачать, що насправді відбувається, та бачать, що Росія є стороною конфлікту. І коли німецькі чи французькі політики не наважуються вголос про це говорити, це мотивує Росію діяти ще агресивніше. Потрібно озвучувати очевидні речі, аби Росія поважала цю позицію та поводила себе відповідним чином, - заявив Кулеба.

Дмитро Кулеба також зазначив, що ще у 2008 році НАТО обіцяло, що в одного дня Україна стане членом Альянсу й зазначив, що "ми хочемо, аби процес, який нам обіцяли 13 років тому, розпочався, навіть якщо він триватиме роками чи десятиліттями"

Нагадаємо, що у квітні Росія активно почала перекидати до українсько-російського кордону свою Каспійську флотилію та ракетні комплекси Іскандер. Згодом в Офісі Президента назвали головну мету стягування військ Російської Федерації до українсько-російських кордонів. Тоді українські посадовці припустили, що самим Росія намагається змусити українську владу визнати незаконну окупацію частини Донецької і Луганської областей.

Читайте також
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото) МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото)
Українська делегація повідомила, що у цій заяві дипломати вимагають від української сторони повідомити місце знаходження Косяка та надати доступ до нього російським дипломатам.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next