Залучення біженців з Афганістану: прем'єр-міністр Польщі заявив про новий сценарій міграційної кризи

Залучення біженців з Афганістану: прем'єр-міністр Польщі заявив про новий сценарій міграційної кризи
Моравецький запланував серію візитів до країн ЄС для обговорення з партнерами в Європі поточної геополітичної ситуації та загроз зі східного напрямку. У Вільнюсі він обговорив новий сценарій міграційної кризи.

На польсько-білоруському кордоні можливий новий сценарій міграційної кризи — йдеться про залучення до Білорусі мігрантів з Афганістану.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час спільної з главою литовського уряду Інгрідою Шимоніте пресконференції у Вільнюсі, зазначає Укрінформ.

Нам загрожує складніший сценарій. Ми знаємо про дипломатичні й службові контакти білорусів і росіян з Узбекистаном і Афганістаном. І, ймовірно, буде спроба використанням кризи в Афганістані як чергового сценарію міграційної кризи,- заявив Моравецький.

Він зазначив, що відбулися перші авіарейси, якими мігранти повернулися з Білорусі до Іраку, але їх зупинено.

Міграційною кризою керує режим Лукашенка, а в цього результаті відбувається спроба порушення східних кордонів НАТО та ЄС, - додав прем'єр-міністр.

Моравецький запланував серію візитів до країн ЄС для обговорення з партнерами в Європі поточної геополітичної ситуації та загроз зі східного напрямку.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що його уряд через міграційну кризу готовий до посилення санкцій щодо Білорусі, вони включають закриття прикордонних переходів для припинення транспортування вантажів через сусідню країну.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю
Прем'єр-міністр Польщі Моравецький запланував серію візитів до країн ЄС для обговорення з партнерами в Європі поточної геополітичної ситуації і загроз зі східного напрямку.
Нелегальні мігранти залишають кордон між Білоруссю та Польщею Нелегальні мігранти залишають кордон між Білоруссю та Польщею
Біженці залишають табір біля Кузьниці.
Додаткова охорона державного кордону з Білоруссю: Данілов проведе нараду в Луцьку Додаткова охорона державного кордону з Білоруссю: Данілов проведе нараду в Луцьку
Секретар РНБО Олексій Данілов проведе міжвідомчу нараду в Луцьку. Головним питанням порядку денного є охорона державного кордону з Білоруссю.
Loading...
Load next