Державі вдалося відсудити у Фірташа Запорізький титано-магнієвий комбінат

Державі вдалося відсудити у Фірташа Запорізький титано-магнієвий комбінат
Запорізький титано-магнієвий комбінат – єдиний виробник губчастого титану в Європі. Його проектна потужність – 20 тис. тонн на рік.

Центральний апеляційний господарський суд підтвердив рішення першої інстанції про повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату у власність держави. Про це повідомив Фонд державного майна України (ФДМУ).

Зазначається, що до винесення рішення суду 49% ТОВ «ЗТМК» належало компанії «Толексіс Трейдінг Лімітед».

Перемога в апеляційному суді – результат наполегливої роботи команди Фонду держмайна і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, – наголосив Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко.

Він також зауважив, що "рішення про повернення «ЗТМК» державі вже набрало законної сили та буде виконано найближчим часом".

Остаточне рішення про повернення Запорізького титаномагнієвого комбінату у власність держави дозволить залучити компетентного та чесного інвестора, який перетворить його на потужний промисловий актив завдяки  продовженню модернізації та ефективному управлінню, – заявив Дмитро Сенниченко. 

Свою чергою у компанії Tolexis Trading Limited заявили, що будуть оскаржувати у Верховному Суді рішення Центрального апеляційного господарського суду. У заяві компанії, яку цитує LIGA.net, йдеться, що рішення є необґрунтованим та політично мотивованим і прийняте з низкою процесуальних порушень.

Прискорене ухвалення рішення та ціла низка процесуальних порушень, які ми побачили, дають нам підстави говорити про політичний тиск на суд. Компанії Tolexis Trading Limited не було надано можливості представити свої інтереси в суді, – заявив адвокат Tolexis Trading Limited Роман Чишинський.

За його інформацією, інвестор повністю виконав усі зобов'язання в рамках договору та проінвестував у ЗТМК 110 млн доларів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Справа про підкуп: суд завершив підготовче засідання щодо Тупицького Справа про підкуп: суд завершив підготовче засідання щодо Тупицького
Суд обрав Тупицькому запобіжний захід — 45 тисяч гривень застави. Також його зобов’язали утриматися від спілкування зі свідками.
Справу нардепа Гео Лероса направили до суду Справу нардепа Гео Лероса направили до суду
11 листопада Леросу вручили підозру за непристойний жест, який він показав під час виступу з трибуни Верховної Ради, 4 листопада, у бік керівництва країни.
Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції
Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на новому засіданні було введено нові санкції проти компаній, на які зареєстровані три лайнери Медведчука та Козака.
Loading...
Load next