Єрмак вважає, що Нормандський формат "зайшов в глухий кут"

Єрмак вважає, що Нормандський формат "зайшов в глухий кут"
За його словами це зокрема пов'язано із виборами у Німеччині.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак оцінив стан перемовин в Нормандському форматі. Він вважає, що цей процес "зайшов в глухий кут". Про це голова ОП заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Він (Нормандський формат - ред.) дійсно зайшов у глухий кут, - зазначив Єрмак.

За його словами, це, зокрема було пов'язано з проведенням виборів у Німеччині.

Через тиждень-півтора з'явиться новий канцлер (Німеччини - ред.). Хоча Ангела Меркель доклала багато зусиль, щоб організувати новий саміт лідерів нормандської четвірки. І я неодноразово повторював, що було б чудово якби наприкінці її каденції таки відбулася зустріч лідерів країн нормандського формату. Але, на жаль, не склалося, - резюмував Єрмак.

Нагадаємо, в жовтні Зеленський провів відеоконференцію із Меркель та Макроном. Президент Володимир Зеленський обговорив із канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном активізацію переговорів для закінчення війни на сході України та підготовку саміту "Нормандської четвірки".

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Зеленський 14 лютого вперше зустрінеться з німецьким канцлером Шольцем Зеленський 14 лютого вперше зустрінеться з німецьким канцлером Шольцем
В ОП наголосили, що Німеччина є одним із ключових партнерів і союзників України.
Україна, газ, "гарантії безпеки": Шольц та Путін завершили 3-годинні переговори (відео) Україна, газ, "гарантії безпеки": Шольц та Путін завершили 3-годинні переговори (відео)
Олаф Шольц та Володимир Путін 15 лютого провели переговори. Вони тривали аж 3 години і стосувалися головним чином українського питання.
Зміна Меркель: Бундестаг обрав Шольца канцлером Німеччини Зміна Меркель: Бундестаг обрав Шольца канцлером Німеччини
Парламентські вибори в Німеччині відбулися 26 вересня.
Loading...
Load next