НАТО: будь-яка російська агресія проти України матиме наслідки

НАТО: будь-яка російська агресія проти України матиме наслідки
Для запобігання від найгіршого сценарію дій, раніше голова МЗС Дмитро Кулеба запропонував країнам НАТО "комплексний пакет стримування".

Будь-яка російська агресія проти України матиме серйозні політичні та економічні наслідки для Росії. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі голів МЗС Альянсу в Ризі. Повідомляє УНН.

За  словами Генсека НАТО, Грузія і Україна - це давні і близькі партнери НАТО, що вносять вклад в місії і операції Альянсу і прагнуть до членства.

Міністри "дали ясно зрозуміти", що Альянс дотримується своїх рішень. Підтримка НАТО суверенітету і територіальної цілісності двох країн залишається незмінною.

На уточнююче запитання про наслідки, з якими може зіткнутися Росія, Столтенберг заявив, що це може бути "все - від економічних санкцій, фінансових санкцій, політичних обмежень".

Ми продовжимо використовувати НАТО як платформу для консультацій, координації, а також з приводу потенційних економічних санкцій або інших заходів, навіть якщо НАТО не ухвалить ці рішення. НАТО - це платформа, на якій Північна Америка, європейські союзники, ЄС та інші учасники обговорюють економічні санкції, — підкреслив він.

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Суд зобов'язав міськраду Львова віддати рештки агента НКВС до Росії Суд зобов'язав міськраду Львова віддати рештки агента НКВС до Росії
Касаційний адміністративний суд Верховного суду України зобов’язав виконком Львівської міськради дозволити перепоховання останків агента НКВС Миколи Кузнєцова на меморіальному комплексі у російському Єкатеринбурзі. Раніше львівська мерія неодноразово відмовлялася провести ексгумацію і передати рештки радянського агента його родичам.
Loading...
Load next