РФ наказала евакуюватися дипломатам із двох консульств в Україні, - The New York Times

РФ наказала евакуюватися дипломатам із двох консульств в Україні, - The New York Times
Повільна евакуація може бути частково пропагандою, частково підготовкою до конфлікту або частково обманом, кажуть українські та американські чиновники. Це можуть бути всі три варіанти.

За тиждень до початку інтенсивних дипломатичних зустрічей щодо нарощування російських військ на українському кордоні американські та українські чиновники здалеку спостерігали, як Росія почала спустошувати своє посольство в Києві, українській столиці. Про це пише The New York Times.

5 січня 18 осіб — переважно діти та дружини російських дипломатів — сіли в автобуси й вирушили на 15-годинну поїздку додому до Москви, за словами високопоставленого представника української безпеки, - йдеться у повідомленні.

Наступними днями послідували ще близько 30 з Києва та консульства у Львові на західній Україні. Дипломатам двох інших консульств Росії сказали підготуватися до виїзду з України, сказав силовик на умовах анонімності, щоб обговорити питання національної безпеки.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Суд зобов'язав міськраду Львова віддати рештки агента НКВС до Росії Суд зобов'язав міськраду Львова віддати рештки агента НКВС до Росії
Касаційний адміністративний суд Верховного суду України зобов’язав виконком Львівської міськради дозволити перепоховання останків агента НКВС Миколи Кузнєцова на меморіальному комплексі у російському Єкатеринбурзі. Раніше львівська мерія неодноразово відмовлялася провести ексгумацію і передати рештки радянського агента його родичам.
Підсумки пресмарафону Зеленського Підсумки пресмарафону Зеленського
Основні та найголовніші тези зустрічі.
НАТО: будь-яка російська агресія проти України матиме наслідки НАТО: будь-яка російська агресія проти України матиме наслідки
Для запобігання від найгіршого сценарію дій, раніше голова МЗС Дмитро Кулеба запропонував країнам НАТО "комплексний пакет стримування".
Loading...
Load next