"Безпека України — це також безпека Угорщини": Кулеба зустрівся з міністром закордонних справ Угорщини

"Безпека України — це також безпека Угорщини": Кулеба зустрівся з міністром закордонних справ Угорщини
На зустрічах у Ризі обговорять конкретні кроки держав-союзників на підтримку України у протидії агресії Росії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуває у Ризі на засіданні керівників МЗС країн-членів НАТО. Він отримав запрошення від генерального секретаря Єнса Столтенберга. Про це він інформує у своєму твіттері. 

Зазначається, що очільник українського МЗС зустрівся зі своїм угорським колегою Петером Сійятро. Кулеба наголосив про важливість безпеки України для НАТО.

Зустрілися у Ризі з Петером Сійярто. Є спільне розуміння, що попри окремі складні двосторонні питання, безпека України — це також безпека Угорщини та всього східного флангу НАТО, – зазначив Кулеба.

Також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів зустріч із главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем. Їм вдалося обговорити методи стримування Росії, зокрема економічні санкції, на випадок нової хвилі російської агресії.

Радий зустрічі з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем. Ми обговорили потребу стримування Росії - зокрема прискорення роботи над економічними обмеженнями, які будуть здатні нанести удар по російській економіці, якщо РФ вирішить розпочати нову хвилю агресії проти України, - написав Кулеба.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Попросив "не розкручувати емоції": Кулеба заявив, що Угорщина виключила Україну з транзиту на вимогу Росії Попросив "не розкручувати емоції": Кулеба заявив, що Угорщина виключила Україну з транзиту на вимогу Росії
В контракті йдеться про те, що російський "Газпром" буде поставляти в Угорщину 4,5 млрд кубометрів газу на рік. Таким чином, поставки газу будуть організовані в обхід традиційного маршруту через Україну.
"Ніякої новини Орбан не озвучив": Кулеба прокоментував погрози щодо блокування вступу України в НАТО "Ніякої новини Орбан не озвучив": Кулеба прокоментував погрози щодо блокування вступу України в НАТО
Раніше в Угорщині заявили, що Україна не має права втручатися в енергетичну політику країни, а Будапешт продовжить блокувати вступ України до НАТО.
Газовий контракт Росії та Угорщини: як це вплине на стосунки з Україною? Газовий контракт Росії та Угорщини: як це вплине на стосунки з Україною?
Київ розкритикувала домовлення Угорщини з Росією про постачання газу в обхід України. У МЗС наголошують, що ця угода не відповідає принципам Договору про основи добросусідства та співробітництва між Україною та Угорщиною від 6 грудня 1991 року.
Loading...
Load next