Росія планує наступ на Україну зі 175 тисячами військових, – The Washington Post (фото)

Росія планує наступ на Україну зі 175 тисячами військових, – The Washington Post (фото)
Американська розвідка встановила, що Кремль планує наступ на Україну на кількох фронтах. На початку 2022 року Росія може застосувати військових.

Напруга між Вашингтоном і Москвою наростає через потенційне вторгнення Росії в Україну, розвідка США виявила, що Кремль планує наступ на кілька фронтів вже на початку наступного року із залученням до 175 000 військовослужбовців, згідно з офіційними особами США та документом розвідки. Повідомляє The Washington Post.

Фото: Вашингтон-Москва. salamnews.org

Кремль переміщує війська до кордону з Україною, вимагаючи від Вашингтона гарантії, що Україна не вступить до НАТО і що Альянс утримуватиметься від певних військових дій на території України та навколо неї. Криза спровокувала побоювання поновлення війни на європейській території і напередодні запланованої на наступному тижні віртуальної зустрічі президента Байдена і президента Росії Володимира Путіна.

Російські плани передбачають військовий наступ на Україну вже на початку 2022 року з масштабом сил, у два рази більшим, ніж ми бачили минулої весни під час швидких навчань Росії біля кордонів України.

Плани передбачають широке переміщення 100 батальйонних тактичних груп з приблизно 175 000 чоловік особового складу разом із бронетехнікою, артилерією та технікою, – сказав представник адміністрації на умовах анонімності для обговорення. 

Несекретний документ американської розвідки, отриманий The Post, який містить супутникові фотографії, показує скупчення російських військ у чотирьох місцях. Наразі, згідно з документом, розгорнуто 50 бойових тактичних груп, а також «новоприбулі» танки та артилерія.

Фото: війна на Сході. ccipu.org

Хоча українські оцінки свідчать про те, що Росія має близько 94 000 військовослужбовців біля кордону, на карті США цифра становить 70 000, але вона передбачає збільшення до 175 000 і описує інтенсивне переміщення батальйонних тактичних груп до кордону та з нього, щоб «заплутувати наміри і створити невизначеність».

Фото: план наступу Росії на Україну.  The Washington Post

Аналіз США планів Росії частково базується на супутникових знімках, які «показують новоприбулі підрозділи в різних місцях уздовж українського кордону протягом останнього місяця, — сказав чиновник.

Деталі розвідки США містять картину, яку держсекретар Ентоні Блінкен почав окреслювати цього тижня під час поїздки до Європи, де він описав «докази того, що Росія планувала значні агресивні дії проти України» і попередив, що це матиме серйозні наслідки. включно з економічними заходами високого впливу, якщо Росія вторгнеться.

Фото: Ентоні Блінкен. Українська Правда

Нагадаємо, що Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній". Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній" Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.
"Її потрібно змушувати", - Лавров хоче, щоб Україні нагадали про "Мінські домовленості" "Її потрібно змушувати", - Лавров хоче, щоб Україні нагадали про "Мінські домовленості"
Німеччина та Франція нібито повинні змусити Україну виконати "Мінськ".
Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає, - глава Ради РФ Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає, - глава Ради РФ
Натомість в Україні, начебто, відбувається військове освоєння країнами НАТО.
Loading...
Load next