Примусове вилучення земельних ділянок для будівництва доріг пропонує запровадити Уряд

Примусове вилучення земельних ділянок для будівництва доріг пропонує запровадити Уряд
Законопроєкт зареєстрований під номером 6422. Його ініціатором є Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

В Україні пропонують дозволити примусове оплатне вилучення земельних ділянок у їхніх власників у разі виникнення суспільної необхідності для будівництва автомобільних доріг, мостів, естакад та об'єктів загального користування державного значення та інших пов'язаних із ними об'єктів дорожньої інфраструктури. Повідомляє сайт ВР.

Якщо з власником земельної ділянки та нерухомості, що перебуває на ній, протягом одного місяця згоди не досягнуто, відомство звертається до адміністративного суду з позовом про платне примусове відчуження зазначених об'єктів.

Прийняття законопроекту забезпечить прискорення розвитку мережi автомобiльних дорiг та поліпшення ix транспортно-експлуатацiйного стану, сприятиме соцiально-економiчному розвитку країни, пiдвищенню конкурентоспроможностi мережi автомобiльних дорiг для збільшення обсягу транзитних перевезень i туристичних поїздок, а також полiпшить соціально-економiчнi показники, пов'язанi з пiдвищенням рiвня утримання, зручностi та безпеки руху, - йдеться у тексті законопроекту.

Також, у законопроекті уточнили, що суд буде ухвалювати рішення щодо відповідних спорів за правилами спрощеного позовного провадження протягом одного місяця з дня надходження позовної заяви. Судовий збір під час розгляду таких справ не стягуватиметься.

Судом апеляційної інстанції у справах про примусове відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності є Верховний Суд. Судові рішення Верховного Суду набирають законної сили з моменту проголошення і не можуть бути оскаржені, - йдеться у законопроекті.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Кабміні назвали вартість святкування Дня незалежності України У Кабміні назвали вартість святкування Дня незалежності України
На святкування 30-ї річниці незалежності України планують витратити майже 5,5 мільярдів.
Українські учні, які найкраще складуть ЗНО отримають стипендію від уряду Українські учні, які найкраще складуть ЗНО отримають стипендію від уряду
Український уряд затвердив, що учні які цьогоріч найкраще складуть ЗНО отримають стипендію від Президента зеленського у розмірі 10 тисяч гривень.
Декілька квартир та немала зарплата: декларація співголови партії "За майбутнє" Тараса Батенка
Український політик та співголова партії "За майбутнє", Тарас Батенко, за минулий рік заробив понад 490 тисяч гривень. Про це йдеться у його нещодавно опублікованій декларації.
Loading...
Load next