Лукашенко має негайно звільнити Сергія Тихановського, або на нього чекають нові санкції, - заявили міжпарламентські групи (фото)

Лукашенко має негайно звільнити Сергія Тихановського, або на нього чекають нові санкції, - заявили міжпарламентські групи (фото)
Чоловіка Світлани Тихановської Сергія Тихановського у Білорусі суд засудив до 18 років колонії посиленого режиму.

Чотири міжпарламентські групи із підтримки Білорусі з України, США, Литви та Польщі підписали спільну заяву через оголошення вироку Сергію Тихановському. Повідомив у своєму Telegram-каналі Олексій Гончаров.

 Ми – друзі демократичної Білорусі заявляємо, що режим Лукашенка має звільнити незаконно засудженого Сергія Тихановського! А також більш ніж 900 інших політв’язнів. В протилежному випадку – вимагаємо зберегти та посилити санкції проти Білорусі, - йдеться у заяві.

Фото: з Telegram-каналу Олексія Гончарова

Заяви підписали керівники груп:

  • від США - Вільям Кітінг;
  • від Литви – Жигімантас Павіліоніс;
  • від Польщі – Роберт Тишкевич;
  • від України – Олексій Гончаренко.

Вимагаємо провести нові вільні та чесні вибори! - написали у заяві.

Нагадаємо, що "Так званий "вирок": чоловіка лідерки білоруської опозиції Сергія Тихановського засудили до 18 років колонії. Крім Сергія Тихановського у тій же справі оголошено вироки іншим засудженим.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко заявив, що провів в Україні спецоперацію "зі звільнення білорусів" Лукашенко заявив, що провів в Україні спецоперацію "зі звільнення білорусів"
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час засідання ради нацбезпеки заявив про успішну спеціальну операцію "зі звільнення білорусів" з території України.
Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії
Голова Європейського парламенту Девід Сассолі закликав посилити санкції проти Росії. У ЄС з Російською Федерацією зараз "дуже напружені" відносини.
Loading...
Load next